De zomer is nu dan echt in aantocht! Daarom maken Gijs en Ramon deze week een lekkere zomerse maaltijd: gebakken aubergine met een yoghurt tahin dip en Libanees brood. De Lekkere Track van deze week is het nummer Summertime van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. 

Tahin en Libanees brood 

Tahin komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en is een pasta gemaakt van sesamzaad. Het vormt een basis voor bijvoorbeeld tahinsaus die onder andere geserveerd wordt bij shoarma en falafel. Samen met kikkererwten vormt tahin de belangrijkste basis voor hummus, maar ook in veel meer sauzen en dressings wordt verwerkt. 

Libanees brood, ook wel lavash, is een plat en zacht brood dat zijn oorsprong in Armenië vindt. Libanees brood wordt al eeuwen gegeten in verschillende landen in het Midden-Oosten, maar is tegenwoordig wereldwijd in de supermarkten te vinden. Meestal gebruik je het brood om eten mee op te pakken.

Naar het recept

Op de website van BinnensteBuiten verzamelen we alle recepten van Lekkere Track. Zie hier hoe je zelf deze gebakken aubergine maakt. 

Lekkere Track
Lekkere Track pavlova

Meer van Lekkere track

Ik wil meer weten

Wil je meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

Yvon Jaspers