Leer de personages kennen van de nieuwe achtdelige dramaserie Zina, een vlijmscherpe dramaserie vol met humor. Het verhaal gaat over vijf vriendinnen en hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn en speelt zich af tussen de Marokkaanse cultuur en Hollandse polderrealiteit. 

Amal

Soumaya Ahouaoui (Utrecht 1986) speelt de rol van de jurist en controlfreak Amal Mourabit (32). Ze is gefocust op haar carrière en staat op het punt om te trouwen met Younes, de ideale schoonzoon. Nadat op de dag van haar bruiloft haar leven totaal overhoop wordt gegooid, heeft iedereen binnen haar familie én schoonfamilie een mening – vooral over Amal. Ondanks dat ze alles op een rijtje heeft, moet ze de controle uit handen geven.

Een guilty pleasure van Amal is het maken van lijstjes om zo het overzicht te bewaren. Wat niet op haar lijstje staat is onrecht, want dat is haar grootste irritatie. Amal gebruikt haar talent om dit tegen te gaan, namelijk doelgericht en praktisch werken. Het leven van Amal bestaat voornamelijk uit werken, maar in de avonden geniet ze met haar vriendinnen optimaal van een rode wijn.

Samira

Sofia Yousfi (Groningen 2000) speelt Amals tweelingzus Samira Mourabit (32). Een vrouw die weet waar ze voor staat en wat ze wil. Nadat Samira doorkrijgt dat er binnen het gezin geen ruimte is voor de manier waarop zij leeft, vertrekt ze op haar 16e richting Brussel en verbreekt het contact met haar familie. Ze woont in een rommelig appartement en komt net rond met het geld dat ze verdient in een hotel.

Samira’s guilty pleasure is de liefde voor kunst die ze never nooit kan betalen. Tegelijkertijd is dat haar grootste irritatie, want door het minimale geld dat ze verdient bij het hotel heeft ze altijd geldgebrek. Gelukkig houdt dat Samira niet tegen om te genieten, want ze blijft geloven in haar eigen kracht. Haar favoriete drankje kan ze niet altijd betalen, maar daardoor waardeert ze een zoete witte wijn destemeer.

Zina-Amal
Zina-Samira

Lamya

Asma El Mouden (Amsterdam 1993) speelt de vlogger Lamya Idrissi (27). De stijlgoeroe en netwerkkoningin met de grote mond en het kleine hartje leest iedereen de les. Gevraagd en ongevraagd.

Ondanks dat ze er zelf ook wat van kan, heeft Lamya een hekel aan eigenwijze mensen. Lamya is heel best direct, maar is ook altijd eerlijk en vol goede bedoelingen.Als ze te maken heeft met eigenwijze mensen kan ze hevig verlangen naar haar guilty pleasure een goed bak ijs of haar favoriete drankje, een warme muntthee.

Nisrine

Dunya Khayame (Amsterdam 1981) speelt Nisrine Ben Salah (36), een echte ondernemer en gefocust op het groener maken van de planeet. Bij haar thuis is het regelmatig chaos omdat zij en haar man gefocust zijn op hun carrières en twee kinderen hebben die door het huis stuiteren.

Nisrine’s guilty pleasure is om na een lange dag keihard te lachen om homevideo’s & bloopers. Na een lange dag moet haar man niet proberen haar te verrassen, want dat is haar grootste irritatie. Het liefst heeft ze namelijk alles op een rijtje en gepland. Dit maakt haar een goede ondernemer en dit talent zet ze in om de wereld duurzamer te maken. Nisrine zie je voornamelijk met een biologische en ecologische koffie in de hand.

Zina-Lamya
Zina-Nisirine

Sophia

Jouman Fattal (Homs, Syrië 1992) speelt de eeuwige student en iets te eigenwijze Sophia Aït Haddou (29). Sophia heeft een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader, ziet eruit als een echte Friezin en spreekt maar drie woorden Marokkaans. Ze voelt zich overal nergens.

Sophia’s guilty pleasure is het eten van kaasstengels in haar bed. Van haar hoef je niet te verwachten dat in datzelfde bed gaat studeren, want haar grootste irritatie is afstuderen. In plaats daarvan viert ze liever het leven onder het genot van champagne.

Zina-Sophia

Behind the scenes bij Zina

Dit zijn de vijf vriendinnen die je ziet in de nieuwe dramaserie Zina. We spraken hen tijdens een fotoshoot om meer te weten te komen over de personages.

Zina BTS
1 min 18 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Dit zijn de vijf vriendinnen die je ziet in de nieuwe dramaserie Zina. We spraken hen tijdens een fotoshoot om meer te weten te komen over de personages.