Macabere zoektocht

De meest macabere zoektocht die we ooit hadden speelde zich af in 2015. Derk Bolt ging in dat jaar in Duitsland op zoek naar Heinz, de vader van Inge(55). Ze is nog klein als haar ouders uit elkaar gaan, sindsdien is er geen contact meer met Heinz. Over hem doen alleen maar negatieve verhalen de ronde, maar dat deert Inge niet: “Het is en blijft mijn vader.”

Geduld

Na een reis langs diverse Duitse steden weet Derk Heinz te vinden in Bochum. Wanneer hij bij hem aanbelt is Heinz wat ziekig. Hij is heel blij dat zijn dochter Inge naar hem op zoek is, maar vraagt wat geduld voor de ontmoeting. Over twee weken zal hij zelf contact opnemen. Op de redactie wachten we op zijn telefoontje en na twee weken bellen we zelf. Als Heinz niet opneemt bellen we zijn buurman. Die heeft hem al even niet gezien en Heinz reageert niet als de buurman aanbelt. Wat dagen later krijgen we bericht uit Duitsland. De politie is het appartement van Heinz binnen gegaan en heeft hem daar gevonden, dood

Opluchting

We zijn verbijsterd. Meteen informeren we Inge over het overlijden van haar vader. Na de eerste schok volgt bij haar een opluchting, want we kunnen haar wel het interview laten zien dat Derk met hem had. Daarin krijgt Inge antwoord op haar vragen over het verleden. Ze ziet dat haar zoektocht hem veel geluk bracht en hij vraagt haar vergiffenis omdat hij geen moeite had gedaan om contact te houden.