Emmely de Wilt

Emmely de Wilt presenteert 'Het Oor Wil Ook Wat' op zaterdag en zondag van 10:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Emmely de Wilt werd geboren in Rotterdam op 22 december 1986. Veel had ze daar zelf niet over te zeggen, maar sindsdien maakt ze er het beste van, volgens zichzelf althans. In januari 2020 won Emmely de Marconi Award voor Aanstormend Talent tijdens Het RadioRing Gala.

Tijdens haar studie journalistiek in Utrecht stal de radio haar hart. Logisch, zo luisterde ze als kind al samen met haar vader naar Tijd Voor Twee. Na stages bij RTL NIEUWS en de NOS volgde een baan bij RTV Rijnmond, waar ze co-host was van het ochtendprogramma. Daarna vertrok ze naar de KRO-NCRV om aan de slag te gaan voor De Staat van Stasse. Eén droom bleef over: een eigen programma op NPO Radio 2. En die droom kwam uit: Emmely de Wilt presenteert 'Het Oor Wil Ook Wat' op zaterdag en zondag van 10:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Naast haar liefde voor radio heeft Emmely een buitenproportioneel zwak voor haar katten Sammie (klein, extreem pluizig) en Louis (dik, extreem suf). De film A Serious Man van de Coen-brothers kan ze moeiteloos drie keer achter elkaar kijken. Ook de serie Blackadder mag altijd op staan; vooral het vierde seizoen.
Muziek? Steely Dan, J.J. Cale, Kate Bush, Outkast, John Moreland, etc. etc. etc.

Emmely vraagt zich regelmatig af waarom je in zeven sloten tegelijk zou lopen, als je ook in acht sloten tegelijk kunt lopen. Haar motto luidt ‘willen is kunnen’, maar dat heeft ze nog nooit toegepast, niet in het minst omdat ze dat altijd vergeet. Ze vindt het dan ook een belachelijk motto.

Kijk niet vreemd op als ze beter is dan jij op de Playstation. Wees evenmin verrast als ze Paul Simon’s You Can Call Me Al woord voor woord op haar eigen even onnavolgbare als onbeluisterbare wijze meezingt.

‘Ik ben waanzinnig blij dat de KRO-NCRV mij de kans heeft gegeven om op NPO Radio 2 een programma te maken. Bij de KRO-NCRV is er ruimte voor mooie verhalen en verbeelding. Hier zitten de beste leermeesters en voert creativiteit de boventoon.’

Gemaakte programma's