Klaas van Kruistum

Klaas van Kruistum is een veelzijdige presentator, die zowel ervaring heeft op radio en op tv. Klaas presenteert samen met André Kuipers het programma Space Challenge - Expeditie Mars. Het programma zit vol wetenschap, techniek en verhalen uit de fascinerende wereld van de ruimtevaart. In Klaas Kan Alles krijgt Klaas in elke aflevering een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen.

Klaas haalde na een aantal technische studies zijn propedeuse Verpleegkunde en hij studeerde Rechten aan de Universiteit Utrecht. Na en tijdens deze studies startte hij als presentator op 3FM. Later was hij ook te horen op NPO Radio 1. In 2008 begon hij met het maken van televisie bij de EO waar hij het programma Checkpoint presenteerde. Hij won met dit programma de Gouden Stuiver in 2014. Tot 2014 was hij daar werkzaam, waarna hij de overstap maakte naar KRO-NCRV. Ook presenteerde hij meermalen Zapp Your Planet, een 10 uur durende live marathonuitzending.

‘De variatie in programma’s die ik mag maken is enorm. Leergierig, uitbundig, voor of met jong en oud, soms serieus, verdiepend of grappig, al die afwisseling maakt dat ik nooit in een routine kan schieten en maximaal wordt uitgedaagd.’