Klaas van Kruistum

Klaas van Kruistum is een veelzijdige presentator, die zowel ervaring heeft op radio, tv als online met zijn eigen YouTubekanaal. Bij KRO-NCRV heeft hij programma’s gepresenteerd als Zapplive, Zapplive op Zondag, Klaas Kan Alles en De Rekenkamer.

Klaas haalde na een aantal technische studies zijn propedeuse Verpleegkunde en studeerde Rechten aan de Universiteit Utrecht. Na en tijdens deze (halve) studies startte hij als presentator op 3FM. Later was hij ook te horen op NPO Radio 1. In 2008 begon hij met het maken van televisie bij de EO waar hij het programma Checkpoint presenteerde. Hij won met dit programma de Gouden Stuiver in 2014. Tot 2014 was hij daar werkzaam, waarna hij de overstap maakte naar KRO-NCRV. In 2016 was Klaas de Mol in Wie Is De Mol. Ook presenteerde hij meermalen Zapp Your Planet, een 10 uur durende live marathonuitzending.

‘De variatie in programma’s die ik mag maken is enorm. Leergierig, uitbundig, voor of met jong en oud, soms serieus, verdiepend of grappig, al die afwisseling maakt dat ik nooit in een routine kan schieten en maximaal word uitgedaagd.’