Nadia Zerouali

Voor BinnensteBuiten gaat Nadia op zoek naar bijzondere producten, om natuurlijk ter plekke mee te koken. Nadia is schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

Geboren en getogen in Winterswijk bakt Nadia als meisje met haar moeder brood en koekjes en maakt ze traditionele Marokkaanse gerechten. Haar nieuwsgierigheid verbreedt haar kennis en smaak, en zo introduceert ze thuis de wereldkeuken. Haar werkmotto omschrijft ze als: Vertel mij wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent. Mensen die eten alleen zien als brandstof, begrijpt ze niet. Lekker koken voor jezelf en anderen, dat is liefde vindt Nadia. “Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen. Ik ben niet van 6 verschillende technieken in één recept.”

Nadia is altijd op zoek naar bijzondere producten, gebruiken en tradities. Alles wat met eten en drinken te maken heeft, heeft haar volle aandacht. Om over te schrijven, om recepten te delen en natuurlijk om te koken.

     

Gemaakte programma's