Niels Heithuis

Niels Heithuis (Zaandam, 4 juni 1972) is de presentator van het radioprogramma Pointer Radio, op zondagavond tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1. Het onderzoeksjournalistieke programma brengt iedere week een reportage over een onderwerp waarbij de burger centraal staat.

Ook is Niels regelmatig te horen in de radioprogramma's Spraakmakers en 1 op 1. Hij is sinds 2013 werkzaam voor de KRO-NCRV.

In 2013 verving hij Bert Kranenbarg in Knooppunt Kranenbarg. Hij was op dat moment freelance journalist voor onder meer de TROS en debatcentrum De Balie. Tot 2011 was hij in dienst bij BNR Nieuwsradio, waar hij vaste presentator van de avondspits was. Dat programma, On the Move, kreeg de Marconi Award voor Beste Programma. Tot 2021 presenteerde hij in het weekend De Ochtend van 4, waarin klassieke muziek wordt afgewisseld met nieuws en informatie. 

Niels: 'Het mooiste is als de uitzending onverwachte wendingen krijgt: iemand zegt iets wat hij niet van plan was, er is breaking news of er zijn flitsen van een sportwedstrijd. Dan ben ik als radiomens het meest in mijn element.'

Gemaakte programma's