Mariët Baaij: 'Sta open voor wonderen'

Jurist Mariët Baaij groeide op in de Gereformeerde Gemeente. Ze verliet op haar negentiende de kerk. Door een unieke ervaring tijdens een gebed, noemt ze zichzelf inmiddels weer gelovig.

Jurist Mariët Baaij geloofde als klein meisje heilig in de goedheid van God. Tijdens de donderpreken in de Gereformeerde Gemeente van haar ouders kwam hier echter verandering in. Tóch kon ze niet geloven dat de mens ten diepste slecht zou zijn. Ook toen ze erachter kwam dat ze op vrouwen viel, wat in de kerk niet werd goedgekeurd, bleef ze vertrouwen in haar goedheid als mens. Op haar negentiende verliet ze de daarom kerk. Ze verloor al haar zekerheden.

Annemiek Schrijver en Mariët Baaij
Mariët Baaij

Dertig jaar lang wilde Mariët niks met geloof te maken hebben: “Ik vond christenen dom en hypocriet.” Toen bij Mariët eierstokkanker werd geconstateerd, begon er iets te verschuiven. Ze merkte dat ze weinig invloed had op de grote gebeurtenissen in het leven. Na de vele chemo’s en operaties kwam ze een keer in een christelijk buurthuis, waar tijdens een gebed iets bijzonders gebeurde: “Ik voelde een soort energie door me heen gaan, en onmetelijk veel liefde.”

Na deze ervaring noemt Mariët zichzelf weer gelovig. Ze ziet het als een wonder. En dat is wat ze kijkers ook hoopt mee te geven: “Sta open voor wonderen, ze kunnen zomaar gebeuren!”

Bekijk hier deze aflevering

De inspiratietekst van Mariët Baaij

Vergroot de plaats voor uw tent. Laat men uw tentkleden wijd uitspannen, wees niet terughoudend. Verleng uw touwen, sla uw pinnen vast.

- Jesaja 54:2