Hoe maak je spinazie lekker klaar? Met dit makkelijke seizoensgroente recept voor saag paneer kan het niet mislukken. Deze Indiase curry is heerlijk kruidig. Liever plantaardig eten? Dat kan ook!

Download hier het saag paneer recept

En maak indruk in de keuken!

seizoensgroente spinazie recepten saag paneer

Indiase kaas

Paneer, wat is dat? Je ziet het voorbij komen in veel Indiase recepten. Daar is paneer razend populair, mede omdat een groot deel van de Indiase bevolking vegetarisch eet. Deze witte kaas heeft een neutrale smaak en verliest zijn vorm niet bij het bakken. Je koopt 'm in veel supermarkten en toko's. 

 

Zo maak je zelf paneer

Paneer is heel simpel zelf te maken. Je voegt twee eetlepels zuur - zoals citroensap - toe aan één liter volle melk en zet dit in een pan op een medium vuur. Dan scheiden de vaste delen zich van het water. Giet vervolgens de inhoud van de pan in een kaasdoek, waarmee je de vaste delen opvangt. Die vaste delen pers je in een vorm, waarna je kaas klaar is. 

Voordat je de paneer in een vorm perst, kun je er ook allerlei lekkere kruiden of specerijen aan toevoegen. Denk aan verse koriander of komijnzaad. De paneer kun je vervolgens marineren, op de barbecue leggen, of zonder te bakken in een saus roeren. Wat jij maar het lekkerst vindt!

Weten hoe je 'm het best in een spinaziecurry verwerkt? Download dan het bovenstaande recept.

Spinazie in het seizoen

Van maart tot en met oktober is spinazie in het seizoen. De bladgroente groeit dan volop op Nederlandse bodem. De groente zit barstensvol vitamine B1, vitamine B11 en vitamine K. Die zijn goed voor je energiestofwisseling, energieniveau, bloedstolling en sterke botten. 

Wat is gezonder: rauwe of verhitte spinazie?

Kun je nu het beste warme of koude spinazie eten? Lees verder voor het antwoord.

spinazie verhitten of rauw