Een paar simpele, natuurlijke en spotgoedkope ingrediënten zijn het recept voor Koken zonder knaken. Vliegensvlug zet jij een smakelijk en goedkoop gerecht op tafel. Deze keer doen we een beetje water bij de wijn. En in combinatie met de rode uienringen geeft dat allerminst een flauwe smaak. Zo maak jij rode uienchutney.

Ingrediënten 

  • 400 gr rode ui (€1,09) 
  • Olijfolie 
  • 30 gr suiker (€0,10) 
  • 100 ml rode wijn (0,83) 
  • 30 ml rode wijnazijn (€0,17) 
  • 50 ml water

Onder aan de streep 

Deze zelfgemaakt chutney kost je €2,19 per gerecht. De meeste chutneys in de supermarkt zijn verkrijgbaar vanaf €2,99 per potje (340 gram). Dat geeft dit gerecht een nog fijnere nasmaak!

standaard in huis: 

  • Peper en zout

Benodigdheden 

  • 1 pan 

Deze chutney kun je ook maken met keukenrestjes zoals witte ui of sjalot

Bereidingswijze

1. Snij 400 gram rode ui in (dunne) ringen.

2. Doe deze ringen in de pan met een beetje olijfolie, 30 gr suiker en 100 ml rode wijn. 

3. Voeg hier ook 30 ml rode wijnazijn en 50 ml water aan toe, en laat dit geheel inkoken. 

4. Voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.

5. Mix dit tot de uien donkerpaars zijn.

6. Het is lekker om de rode uienchutney te serveren met naan en boter, eet smakelijk!



 

Nog een goedkoop recept voor erbij

De Eerlijker eten nieuwsbrief

Lees alles over de herkomst van jouw eten, vind duurzame inspiratie en ontdek verrassende recepten.

yvon ramon van gewas tot gerecht soesjes