Een ode aan de kracht van liefde in 2Doc: Corrie

Corrie’s partner Ashley is in transitie van man naar vrouw. Ze vraagt zich af in hoeverre ze haar partner kan volgen in de transitie, want in de relatie moet haar partner er ook voor Corrie zijn en niet alleen met zichzelf bezig zijn.

Op de foto Ashley (links) en Corrie.

Wie ben ik? 

In de KRO-NCRV 2Doc kort: Corrie, onderzoekt regisseur Marieke Widlak hoe er wordt omgegaan met de grote verandering van een geslachtstransitie binnen een liefdesrelatie. Widlak brengt een ode aan de kracht van de liefde, voor de ander en voor jezelf.

Corrie voelt zich door de transitie Ashley van tekortgedaan en besluit haar hart te luchten bij haar beste vriendin Jet. Die moedigt haar aan om ook aan zichzelf te blijven denken. Gedwongen door de situatie gaat Corrie op zelfonderzoek.

Een nieuwe connectie

De crisis in Corrie’s leven biedt haar de mogelijkheid om met een schone lei te beginnen. Verborgen gebreken en sluimerende verlangens tot zelfontplooiing komen plotseling boven drijven. De transitie van Ashley brengt het stel uiteindelijk dichter bij elkaar, op een manier die vóór de verandering niet mogelijk was geweest.

De korte documentaire Corrie ging tijdens het Nederlands Film Festival 2022 in première. 2Doc kort: Corrie, op vrijdag 17 maart om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO2.

Interview met Corrie

Corries partner Ashley is in transitie van man naar vrouw. Hoe gaat Corrie hiermee om? Lees hier het interview

2doc Corrie Ashley op een bankje

Lees ook

Als eerste op de hoogte van onze programma's?

Meld je aan voor de nieuwsbrief