Nieuw seizoen op de fiets door Nederland

Presentator Roderick Vonhögen pakt dit najaar opnieuw de fiets en ontdekt de mooiste plekjes van Nederland. Op zoek naar licht en hoopgevende initiatieven, in een wereld die door corona ingrijpend is veranderd.

De route van Roderick voert verder door de zeven bisdommen en komt langs historische plekken van geloof, inspiratie en cultuur. Daarbij bezoekt hij allerlei initiatieven en mensen die met elkaar de samenleving opbouwen. Roderick ontdekt hun inspiratiebronnen en ziet hoe gelovigen door heel het land nieuwe energie opdoen.

Marjolein Smeets-Kuntzelaers leidt Roderick rond in de coulissen van de Passiespelen
Acteur Marcel Claessen in gesprek met Roderick

Roderick Zoekt Licht start dit najaar met een drieluik vanuit Tegelen. Twee keer werden ze vanwege corona uitgesteld, maar ondanks de coronacrisis en de ernstige overstromingen in Limburg gingen de Passiespelen deze zomer tóch door. Al bijna een eeuw lang weet dit evenement iedere vijf jaar in tijden van voorspoed en in tijden van beproeving mensen met elkaar te verbinden. Naast honderden acteurs brengen de Passiespelen duizenden toeschouwers uit heel Nederland bijeen. Roderick is bij de voorbereidingen en spreekt met de initiatiefnemers, acteurs en vrijwilligers over de verbindende kracht van dit evenement.

Aansluitend dit najaar volgen onder andere portretten vanuit Arnhem, Haarlem, Ovezande en Emmen. Ook worden rond Allerzielen en Sinterklaas belangrijke locaties in Frankrijk en Spanje aangedaan...

Roderick Zoekt Licht
vanaf 4 september iedere zaterdag om 16.30 uur - NPO2
(HH. donderdag om 14.15 uur)