Nieuw seizoen Swanenburg in de maak

De opnames van het tweede seizoen van onze dramaserie Swanenburg zijn van start gegaan. In het nieuwe seizoen zien we hoe de familie Praal de draad weer probeert op te pakken na de dood van Jack. Wanneer ze een schokkend bericht ontvangen, maakt hun goed bewaarde geheim een einde aan het vertrouwen in elkaar. 

Familie boven alles, tenzij je familie je verraadt...

In het eerste seizoen zagen we hoe de onderlinge relaties bij de familie Praal op scherp werden gezet nadat de jongste zoon Dirk in verband werd gebracht met de dood van een vrouw. In de zoektocht naar de waarheid, bleken de kaarten volledig anders geschud met de dood van Jack tot gevolg. Desondanks lukt het de familie de gelederen weer te sluiten. Het eerste succesvolle seizoen van Swanenburg was de meest gestreamde dramaserie van 2021 op NPO Start met 7 miljoen streams.

Droomcast keert terug voor tweede reeks

De familie Praal wordt weer vertolkt door Tine Joustra (moeder Caroline Praal), Frederik Brom (oudste zoon Benno Praal), Sanne Langelaar (dochter Iris Praal), Jan-Paul Buijs (zoon Dirk Praal) en Ella-June Henrard (jongste dochter Eva Praal). De overige castleden worden binnenkort bekendgemaakt.

Vanaf deze datum is het nieuwe seizoen Swanenburg te zien

Het tweede seizoen van Swanenburg is vanaf maandag 25 december 2023 iedere werkdag te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start. De serie is vanaf 25 december 2023 ook in zijn geheel te zien op NPO Plus. 

Hoofdpersoon van familiedrama Swanenburg kijkt angstig van zich weg

De regie van Swanenburg is in handen van Hans Somers en Hiba Vink. Verhaal door Simone van den Ende, Paul Jan Nelissen en Dorien Goertzen. Swanenburg wordt geproduceerd door Hanneke Niens van KeyFilm (Soof trilogie, Wat Is Dan Liefde, Ventoux) en Marlies van Amerongen van Stepping Stone Producties (De slet van 6 VWO, Made in Europe, Napoleon) in co-productie met KRO-NCRV.

Ook interessant: