Overleden dierbaren gedenken? Dit vinden jullie

Dit zijn jullie reacties op de stelling in de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief: ik gedenk mijn overleden dierbaren. 

In de inspiratienieuwsbrief lees je elke week mooie en inspirerende verhalen uit verschillende programma's van KRO-NCRV. Elke week schotelt de nieuwsbrief haar lezers een nieuwe stelling voor. Zingeving, levenskunst of andere inspiratie: de stelling kan overal over gaan en we zijn benieuwd hoe jij erover denkt.   

Tijdens Allerzielen, op 2 november, trekken veel families naar de begraafplaatsen en columbaria om daar hun geliefden te gedenken. Gedenken onze lezers eigenlijk hun overleden dierbaren? Wij vroegen het in de vorige KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief. De stelling was:  

Ik gedenk mijn overleden dierbaren

"Ik steek een kaarsje op voor mijn overleden zus, die een paar maanden geleden overleed na een lang ziekbed en veel angst had voor de dood."

"Wij gedenken ons kleinkind dat bij een verkeersongeluk om het leven is gekomen."

"Ik steek een kaarsje op voor mijn zoon Alexander die op 19-jarige leeftijd is verongelukt."

"Als enige dochter, had ik een hele hechte band met mijn moeder. Ik hou nog steeds heel erg veel van haar en mis haar ontzettend."

"Vandaag sta ik stil bij het overlijden van m’n moeder en m’n allerliefste zusje Madeleine. Ik mis ze elke dag en ze zijn in m’n hart altijd aanwezig bij alles wat ik meemaak. Liefde stopt niet bij de dood maar is nog duidelijker aanwezig."

"Ik gedenk mijn overleden eerste echtgenoot. Hij mocht maar 50 jaar worden en we waren 30 jaar samen. Dus hij is nu al langer in de hemel dan dat we samen waren."