Pasen is voor iedereen: dit zie je tijdens Pasen bij KRO-NCRV

Van The Passion tot een speciale paasspecial van Nederland geeft thuis: ook deze Paastijd kijk je bij KRO-NCRV naar verschillende mooie programma's. Voor ieder wat wils, want Pasen is voor iedereen. Hieronder vind je de volledige paasprogrammering. 

Witte Donderdag 

The Passion
Dit jaar vindt alweer de twaalfde editie van dit paasspektakel plaats. Het eeuwenoude verhaal over de lijdensweg van Jezus wordt op een moderne en actuele manier vertelt. Het thema dit jaar is ‘Alles komt goed?!’. Deze editie belooft een speciale te worden, want voor het eerst wordt de rol van Maria Magdalena vertolkt.

The Passion is te zien op donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

The Passion 20222 Groepsportret
De cast van The Passion in Doetinchem
Biddend de Kruisweg in Tilburg
Andriy, Roy, Riet en Meike bidden de Kruisweg

Goede Vrijdag

Kruisweg
Geestelijk verzorger Roy Clermons trekt samen met Riet Leeman, Meike Keizer, Andriy Hlod langs de Kruisweg van het Peerke Donderspark in Tilburg. In een meditatief half uur rond het stervensuur van Jezus vertegenwoordigen Roy, Riet, Meike en Andriy mensen die te maken hebben met lijden in deze tijd: zorgverleners, ouderen en jongeren in coronatijd, vluchtelingen en oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

Kruisweg is te zien op vrijdag 15 april om 15.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Pasen met de zandtovenaar
Pasen met de Zandtovenaar
De monniken van schiermonnikoog
De monniken van Schiermonnikoog

Stille Zaterdag 

Roderick zoekt licht 
Twente kent talloze paastradities, zoals de Poaskearls in Ootmarsum. Hoe komt het dat die nog springlevend zijn? Roderick Vonhögen gaat op zoek naar de kracht van de Twentse Paastradities.

Roderick zoekt licht is te zien op zaterdag 16 april om 16.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Petrus in het land 
Voor een speciale paasaflevering reist Petrus af naar Doetinchem, de stad waar The Passion dit jaar plaats gaat vinden. De gemeenteleden van de Sint Catharinakerk delen waar zij de hoop vinden dat alles goed komt.

Petrus in het land is te zien op zaterdag 16 april om 17.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Pasen met de Zandtovenaar
Pasen met de Zandtovenaar verbindt jong en oud met de krachtige boodschap van het paasverhaal. De Zandtovenaar brengt het eeuwenoude paasverhaal op unieke wijze tot leven met zijn tekeningen. Artiesten als Jamai, Soy Kroon en Anne Appelo zingen bijpassende songs.

Pasen met de Zandtovenaar is te zien op zaterdag 16 april om 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp

De monniken van Schiermonnikoog
Vier broeders wagen de oversteek naar Schiermonnikoog nadat ze hun veel te grote klooster in Overijssel hadden verkocht. Midden op het eiland richten de monniken hun eerste gebeden tot de hemel. Toch slaat de twijfel toe: Is er wel toekomst voor deze communiteit? Of is het religieuze leven in Nederland niet levensvatbaar? Dicht op de huid worden de monniken gevolgd in deze periode van dromen én onzekerheid.

De monniken van Schiermonnikoog is te zien op zaterdag 16 april om 22.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Paaswake
Op zaterdagavond 16 april vindt in de Basiliek van de Heilige Nicolaas in Amsterdam de Paaswake plaats. Celebrant: pastoor Eric Fennis.
Het koor van de basiliek, het 
Basilica Consort o.l.v. Giles Brightwell, zal tijdens de viering zingen.

De Paaswake is te zien op zaterdag 16 april om 23.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Pieter Both & Annemiek Schrijver
De verwondering
Pasen in Rome
Pasen in Rome

Eerste Paasdag 

De verwondering
Toen zijn vrouw overleed bij de bevalling van hun derde kind, werd predikant Pieter Both overvallen door geloofsvragen. Waarom wordt er in de Bijbel zo weinig over weduwnaars gesproken? Hoe blijf je trouw aan God als het moeilijk wordt? Toch blijft hij verlangen naar een eerlijke en rechtvaardige wereld. Want ook in tijden van oorlog, wanneer de dood zo dichtbij lijkt, wordt het Pasen.

De verwondering is te zien op zondag 17 april om 08.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Eucharistieviering
Op Eerste Paasdag komt de Eurovisieviering vanuit de Basiliek van de Heilige Nicolaas in Amsterdam. Hoofdcelebrant is mgr. Jan Hendriks. De Capella Nicolai o.l.v. Giles Brightwell zingt tijdens de viering. De Hoogmis wordt ook uitgezonden in België, Zwitserland en Ierland.

De eucharistieviering is te zien op zondag 17 april om 11.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Urbi et orbi
Paus Franciscus spreekt zijn paastoespraak uit en waarna hij de pauselijke zegen voor de stad Rome en de Wereld geeft.

Urbi et orbi is te zien op zondag 17 april om 12.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Basiliek
Pope Francis waves to the crowd during his Easter Urbi et Orbi blessing on the principal balcony of Saint Peter's Basilica at the Vatican, Vatican City, 16 April 2017. Easter is celebrated around the world by Christians to mark the resurrection of Jesus from the dead and the foundation of the Christian faith.

Pasen in Rome
In Pasen in Rome is schrijfster Esther Gerritsen te gast. Samen met presentator Wilfred Kemp ontdekt ze de Eeuwige Stad. Terwijl ze het Sint Pietersplein, de Heilige Trap en Villa Borghese bezoeken, voeren ze avontuurlijke gesprekken over haar katholieke jeugd, de herontdekking van het geloof én de waarde van katholieke tradities en rituelen.

Pasen in Rome is te zien op zondag 17 april om 12.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Jacobine op 2
Met haar drie gasten bespreekt Jacobine Geel de betekenis en de zin van Pasen. Speciale gast is priester Michael Bakker van de – tot voor kort – Russische Orthodoxe Kerk in Amsterdam. Het orthodoxe Pasen valt een week later en zal dit jaar anders worden gevierd dan andere jaren.

Jacobine op 2 is te zien op zondag 17 april om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Nederland geeft thuis paasspecial
Miljoenen Oekraïners zijn op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. Nederland geeft thuis portretteert mensen die hun huis én hart openstellen voor vluchtelingen uit Oekraïne. In de Nederland geeft thuis paasspecial zien we hoe vluchtelingen samen met hun gastgezinnen Pasen vieren.

Nederland geeft thuis paasspecial is te zien op zondag 17 april om 17.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2