Persbericht

BinnensteBuiten: Een bonte verzameling, foreltartaat en rouw en natuur zijn verbonden

Datum: 1 nov 2019 om 18:45

In Breda wonen José en Maarten op een sfeervolle bovenverdieping uit de jaren ‘50. Hun huis staat vol met dierbare herinneringen. Het interieur is een bonte verzameling van brocante en vintage. Met twee zeer opvallende items in huis: de flipperkast uit de jaren ’70, die in het midden van de woonkamer pronkt. En de vele heilige mariabeelden, die door de hele woning verspreid staan. Ze vormen een mooi contrast!

Chef-kok Ramon Brugman maakt foreltartaar maar ook dit keer maakt hij het zichzelf niet makkelijk en pekelt de zalmforel ook zelf. Naast de tartaar maakt hij een ansjovismayonaise met daarbij Hollandse garnaaltjes, kwartelei en gepofte paprika.

Op zaterdag 2 november is het Allerzielen, eeuwenoude traditie waarbij we dierbare overledenen herdenken. Boswachter Marieke Schattelijn is op De Hondsrug in Drenthe. Rouw en natuur zijn op deze plek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Marieke bekijkt hunebedden en grafheuvels middenin de natuur. En ze bezoekt het nieuwe Bos van de Toekomst, waar nabestaanden een boom kunnen planten om een dierbare te gedenken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, vrijdag 1 november om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880