Op maandag 28 augustus gaat het negende seizoen van BinnensteBuiten van start. De kijkers worden getrakteerd op nieuwe afleveringen vol inspiratie voor een lekker groen leven én maken kennis met twee nieuwe gezichten. Naast de vertrouwde experts, wordt het team komend seizoen uitgebreid met chef-kok Geneal Harreman en tuinspecialist Niels Treffers. Twee jonge experts die niet kunnen wachten om hun passie en kennis te delen met het Nederlandse publiek. Het duurzame lifestyleprogramma van KRO-NCRV is elke werkdag om 19.10 uur te zien op NPO 2.

Geneal geeft groenten een podium 
Geneal Harreman is vijftien jaar als hij voor het eerst aan de slag gaat in de keuken van een brasserie. Hij krijgt er lol en in en start vervolgens al snel als leerling bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Daar leert hij de fijne kneepjes van het vak en ontdekt hij de veelzijdigheid van plantaardige producten. Zijn passie voor groenten neemt hij mee als hij bij Rijks gaat werken en vervolgens chef wordt bij restaurant De Kas. Geneal: “Bij De Kas hadden we een eigen stuk land en afhankelijk van de oogst maakten we elke week een nieuw zesgangenmenu op hoog niveau.” Ook in BinnensteBuiten wil hij kijkers met zijn recepten inspireren om vaker voor groene alternatieven te gaan: ”Groenten een podium geven is echt mijn doel in de culinaire wereld!”   

Niels gaat voor minder stenen en meer groen
Tuinspecialist Niels Treffers is opgegroeid in het Brabantse Dussen. Als klein jongetje is hij veel met zijn mini-kruiwagentje in de tuin van zijn opa te vinden. Dat hij voor het vak van hovenier kiest is daarom geen verrassing. Tijdens zijn opleiding Manager tuin, park en landschap leert hij alles over planten, bodemverbeteringen, grasvelden en greenkeeping. Zo ontwikkelt hij zich tot een tuinadviseur die de wens van elke tuineigenaar kan omtoveren tot een concreet plan. Een tuin waar mensen zich in kunnen herkennen, met veel contrast en kleur en een grote diversiteit aan vormen en materialen. Dit is hij ook van plan bij BinnensteBuiten“Minder stenen, meer groen en voor iedereen een tuin op maat om in en van te kunnen genieten.”, aldus Niels.

Over BinnensteBuiten
BinnensteBuiten is al acht seizoenen op de Nederlandse televisie te zien. Door de jaren heen heeft het duurzame lifestyleprogramma een trouwe achterban opgebouwd met gemiddeld 650.000 kijkers per aflevering. Elke werkdag delen experts uit verschillende vakgebieden hun kennis op het gebied van eten, wonen en buiten zijn. Ook online kun je volop inspiratie opdoen via binnenstebuiten.nl

BinnensteBuiten, vanaf maandag 28 augustus elke werkdag om 19.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Meer informatie

Irene van Noort

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880