Persbericht

BinnensteBuiten: Mongoolse yurt, herfst in de keuken en de week van Allerzielen

Datum: 30 okt 2019 om 18:45

In Leeuwarden woont op een mooie locatie Elbrecht Claus met haar twee dochters sinds een jaar in een Mongoolse yurt. Of, zoals ze er zelf altijd bij zegt: ‘Het heet eigenlijk een ger’. Ze legt uit wat het verschil is, laat zien hoe het is om permanent te leven in deze bijzondere tent en vertelt wat duurzaamheid voor haar betekent. Want ze zijn bijna zelfvoorzienend. En ze toont hun oplossing voor de douche en de wc, want die zijn allebei buiten. 

Het is herfst in de keuken van Chef-kok Ramon Brugman. Vandaag maakt hij een rollade van buikspek gevuld met zuurkool. Met daarbij gebakken paddenstoelen en een puree van knolselderij.

Deze week is het Allerzielen. De dag dat het leven wordt gevierd van overleden dierbaren en daarom in BinnensteBuiten aandacht voor bijzondere begraafplaatsen. Vandaag begraafplaats Moscowa in Arnhem. Het is niet alleen een plek om je overleden dierbare te herinneren, maar ook een plek om  te wandelen, te genieten van de natuur en je te bezinnen op een van de vele bankjes in de richting van elke windstreek.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, woensdag 30 oktober om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880