Persbericht

BinnensteBuiten: Oude boerderij, kleurrijk bloemenveld en Bretonse vissoep

Datum: 3 nov 2019 om 19:15

Cultuurhistoricus Valentijn Carbo is in Oosterleek om één van de oudste boerderijen van het dorp te bezoeken: een West-Fries langhuis uit de 18e eeuw. Dit bijzondere huis behoort tot de weinige oude houten langhuizen waarvan nog oorspronkelijke bouwmassa bewaard gebleven is, met veel authentieke onderdelen uit de 18de en 19de eeuw. Zo herbergt Huis Oosterleek nog een dubbele betegelde schouw en een vloer met groen en geel in patroon gelegde geglazuurde tegels. Een historisch pand vol schitterende details en bijzondere verhalen.

Op een kleurrijk bloemenveld in Loosdrecht heeft Toma van den Bosch een eigen plekje waar schone sierbloemen groeien. Met deze bloemen, die volgens biologische principes worden geteeld, maakt ze prachtige boeketten. Op het stukje grond scharrelen ook de kippen van Eva, die onder andere voor het omspitten van de aarde zorgen. Dit geeft een mooie samenwerking tussen dier én plant.

En chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag een Bretonse vissoep. De vissoep is rijk gevuld met onder andere verse mosselen en visfilet. Zelfs de bouillon wordt eigenhandig gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, zondag 3 november om 19.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880