Persbericht

BinnensteBuiten Paddenstoelen Special

Datum: 12 nov 2020 om 18:45

BinnensteBuiten Paddenstoelen Special (1)

Het is herfst en dus dè tijd van het jaar voor paddenstoelen. Maar hoe zit het nou met paddenstoelen? Mag je ze plukken? En welke zijn lekker om te eten? BinnensteBuiten zoekt het uit in een speciale thema-uitzending over de vrucht van de herfst.

Chef-kok Alain Caron en boswachter Marieke Schatteleijn delen hun passie voor paddenstoelen. In ’t Hart van Drenthe gaan ze samen op zoek naar mooie en bijzondere soorten en ervaren ze de geuren en kleuren van de herfst. Van stinkzwammen, eekhoorntjesbrood, kastanjeboleten tot prachtige vliegenzwammen met rood met witte stippen. In het bos wemelt het ervan.

Samen met paddenstoelenkenner Evert Thomas legt Marieke alles uit over het leven van de paddenstoel dat zich grotendeels onder de grond plaatsvindt. De boswachters verrassen Alain bovendien met andere eetbare herfstparels. Alain bezoekt ook een biologische paddenstoelenkweker die hem inwijdt in de magische groeiwereld van de paddenstoelen. Midden in het bos bereidt de chef-kok een herfst-feestmaal voor Marieke en haar collega boswachter.

BinnensteBuiten Paddenstoelen Special, donderdag 12 november om 18.45 uur op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880