Persbericht

BinnensteBuiten weekendeditie 26 maart

Datum: 26 mrt 2016 om 17:10

In het Amsterdamse Huis van Brienen woonden ooit woonden een Franse prins en een Nederlandse prinses! Nu wonen Rob en Ingrid in dit historische pand uit de 17de eeuw. Het werd vroeger niet gebruikt om goederen op te slaan want dit huis was alleen met kleine bootjes te bereiken. Veel is nog in oorspronkelijke staat. Een plaatje van een grachtenpand.

Chef-kok Sharon de Miranda maakt verrassende pannenkoeken: van pompoen maakt zij een pulp, die met wat toevoegingen een beslag wordt. Oogstrelend en vooral een overheerlijk resultaat en heus niet alleen voor zoetekauwen!

De grijze zeehond in de Grevelingen wordt ook wel de ‘luie zeehond’ genoemd. Doordat hier een kleiner verschil is in getijden, kan hij, als hij wil, de hele dag in het zonnetje liggen. Het is koud, maar zonnig genoeg om er een aantal te zien. Boswachter Marieke gaat er met collega William op af: over het heldere Grevelingenwater.

In het landelijke Zevenhuizen vlakbij Rotterdam heeft ontwerper en sfeermaker Robert van der Linde een unieke woning gebouwd. Op de eerste verdieping heeft hij een zee van ruimte gecreëerd omdat hij op de begane grond niet mocht uitbouwen. Zijn constructie trekt zelfs kijkers uit Canada en de VS. Zijn andere innovatie is een leren douche!

Culinair expert Alain Caron ontmoet opnieuw koffiesommelier Kiona Malinka. Zij neemt Alain mee in de wereld van cappucino, en in de wereld van de Latte Art. Van deze kunst van het decoratieve figuren maken op de cappucino of cafe latte weet Nederlands kampioen Latte Art Nick Vink alles.

BinnensteBuiten, zaterdag om 17.10 uur op NPO2.
 

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880