Persbericht

BinnesteBuiten: Een oranjerie als woonkamer en stadskasteel de Markiezenhof

Datum: 7 okt 2019 om 18:45

In Arnhem wonen Gerrit en Heleen op de derde verdieping van een bijzonder appartementencomplex uit de jaren ‘50.  Ze wilden dit huis heel graag kopen, vanwege de vele originele elementen die er nog in zaten; deuren en een mooie kamer en suite. Ze hebben desondanks veel gesloopt en verbouwd, maar als je niet beter zou weten zou je denken dat de boel hier altijd al zo was. Met hun grote liefde voor de jaren ‘50 hebben ze van hun hun appartement een waar fifties walhalla gemaakt. En ook hun passie voor Amerikaanse roadtrips is zichtbaar in het sfeervolle interieur. Maar op het dak staat het absolute pronkstuk: een heuse oranjerie als extra woonkamer. 

Sharon steekt de barbecue aan om vandaag een waar kunstwerkje te maken; een gekruide kipspies, geserveerd met gegrilde komkommer, fetakaas en noten.

In het hart van Bergen op Zoom ligt stadskasteel de Markiezenhof. Op deze unieke plek heeft Jolande haar droom kunnen verwezenlijken. Haar eigen, bijzondere moestuin met groenten en kruiden met een historisch verhaal. Want Jolande heeft een missie, ze wil de mensen dichterbij de natuur brengen want daar zijn we volgens Jolande te ver van verwijderd geraakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste BinnensteBuiten nieuws, meld je dan aan voor de BinnensteBuiten nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks inspiratie voor binnen en buiten.

BinnensteBuiten, maandag 7 oktober om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Matthijs de Bruijn

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880