Brandpunt: Zoektocht naar bron van het terreurbewind

Datum: 24 nov 2015 om 20:25

Na het bloedbad in Parijs heeft het Westen direct de oorlog verklaard aan het kalifaat van Abu Bakr Al Bagdadi. Maar aan wie eigenlijk? Er zijn van deze onzichtbare leider slechts twee foto’s en een toespraak. In Brandpunt een zoektocht naar de bron van het kwaad, Abu Bakr Al Bagdadi en het terreurbewind van de Islamitische staat.

Medicijnenmaffia

Liesbeth Staats in gesprek met klokkenluider Peter Gøtzsche over de farmaceutische industrie. De Deense hoogleraar geneeskunde was ooit zelf werkzaam voor een grote pillenfabrikant. Hij ontdekte dat de “Big Pharma” patiënten en artsen voor de gek houden met frauduleuze praktijken. Hoe de overheid de gezondheid van de burgers heeft uitgeleverd aan de pillenindustrie.

De droom van Rotterdam

Dit jaar sluit Rotterdam 75 jaar wederopbouw af. De stad barst van de ambitie. Iconische gebouwen als de Markthallen zijn uit de grond gestampt, Expo 2025 moet worden binnengehaald en voor 8 ton is stadsgoeroe Jeremy Rifkin ingehuurd. Maar wil de stad niet een beetje veel en wat is de keerzijde van deze urbane drift?

Brandpunt, dinsdag 24 november, 20.25 uur, NPO 2.

Programma

Brandpunt+

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880