Persbericht

De Reünie: Bart keert terug naar Venlo en ontmoet z’n klas uit 1977 op het St Thomascollege.

Datum: 6 nov 2019 om 21:25

Na ruim twintig jaar hart en ziel gestoken te hebben in zijn foundation in Ghana, keert Bart voorgoed terug naar Venlo. Met vrouw en zes kinderen keert hij noodgedwongen terug naar de plek waar hij ooit opgroeide. Nog één keer kijkt hij weemoedig rond in het plaatsje Kitase waar hij een hele generatie kinderen een betere toekomst gaf. Het valt niet mee om nu deze stap te maken en in Nederland een nieuwe start te maken.

Gelukkig wacht hem in Venlo een weerzien met zijn klasgenoten van weleer. Zo is er de hernieuwde kennismaking met jeugdvriend Jos die vroeger de Paus werd genoemd wegens z’n hoge cijfers voor godsdienst en inmiddels hoogleraar is in Leiden. Maar hoort hij ook het verhaal van Evert die ooit vertrok om op wereldreis te gaan. Na vier dagen waren zijn 20 duizend gulden er doorheen gedraaid en moest hij terug. Na een leven in het criminele circuit richt hij zich nu op een leven voor de kunst.

Ook Beppie is weer van de partij. Ze is vier keer getrouwd geweest en moest een van haar vier kinderen begraven. Nu probeert ze het leven te nemen zoals het is. Soms mooi maar soms ook erg zwaar. Gelukkig heeft ze nog veel contact met jeugdvriendin Lianne die samen met haar nieuwe man het land door trekt om met paarden te praten. Want dat is voor hen de normaalste zaak van de wereld.

De Reünie, woensdag 6 november om 21.25 uur bij KRO-NCRV op NPO1.

Programma

De reünie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880