De Verwondering (19.01.06) Annemiek Schrijver en Anna Verwaal

Toen Anna Verwaal (55) als jonge verpleegkundige in een ziekenhuis in Saoedi-Arabië werkte, werd er op een dag een Bedoeïenen-baby te vondeling gelegd. Het bleek een veel te vroeg geboren jongetje te zijn, dat Sultan werd genoemd. Toen het kindje Verwaals vinger vastgreep, besefte ze dat hij verbinding zocht en over veel meer bewustzijn beschikte dan ze had aangenomen. Achteraf noemt ze deze piepkleine baby haar grootste leermeester.

Zelf is Anna Verwaal direct na de geboorte weggehaald bij haar moeder, die tijdens de zwangerschap geen enkele steun kreeg. Het gevoel van verlatenheid dat ze daardoor meekreeg, kwam op alle mogelijke manieren in haar leven terug. Bijvoorbeeld in de relatie met een zeekapitein die haar letterlijk in een onbekende haven liet staan. Verwaal kwam er pas op latere leeftijd achter hoe de ongewenste zwangerschap van haar moeder haar gevormd heeft. Een slachtoffer heeft ze zich nooit gevoeld. Ze gaat er vanuit dat haar ziel deze weg zelf gekozen heeft: zonder haar adoptieverleden zou ze nooit kunnen doen wat ze nu doet.

Als geboorteconsulent reist Anna Verwaal de hele wereld rond om workshops en trainingen te geven. Haar doel: het bewustzijn verhogen van de invloed van conceptie, zwangerschap en geboorte op onze levensweg. Haar inzicht: wat niet tot ons komt via het bewustzijn, komt op ons pad als lot. Door gebeurtenissen van vóór de geboorte te negeren, volgen we een bepaalde blauwdruk zonder die te herkennen. Anna Verwaal: “Eén generatie van gewenste kinderen die liefdevol in de baarmoeder ontvangen zijn, zou het leven op aarde compleet veranderen.”

De Verwondering, zondag 6 januari 2019 om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2

Meer informatie

Sem Kaptein

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880