Persbericht

De Verwondering: Don Ceder

Datum: 4 mrt 2018 om 08:25

De Verwondering (18.03.04) Don Ceder/02

Don Ceder (28) is de zoon van een ondernemende vader, en hij heeft een moeder die Hollandse nuchterheid hoog in het vaandel heeft. Hij groeit op in de Bijlmer, gaat Rechten studeren en heeft nu zijn eigen advocatenkantoor. Daarnaast is hij lijsttrekker voor de ChristenUnie in Amsterdam.

In zijn kindertijd is Ceder een schuw, stotterend jongetje. Dat verandert als hij in zijn tienerjaren in de kerk te horen krijgt dat iedereen iets te geven heeft, dus hij óók. Hij beteugelt zijn verlegenheid en dat werpt z’n vruchten af.

Don Ceder kiest er voor om op te komen voor mensen die in de verdrukking raken. Dat doet hij in zijn werk als advocaat maar ook in de politiek. Voor hem is het belangrijk om zijn geloof handen en voeten te geven. De tekst uit Mattheüs 5 - over het licht dat moet schijnen en niet onder de korenmaat gezet moet worden -, is hem op het lijf geschreven en inspireert hem. Hij zegt: ‘Ik zie deze tekst als een aanmoediging, een inspanningsverplichting. Ik ben er nog niet, ik doe óók maar wat. Maar ik hoop dat wat ik doe afstraalt op anderen en dat ze denken: “Hij doet inderdaad maar wat, maar toch..”’De Verwondering, zondag 4 maart om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880