Persbericht

De verwondering: Nora Asrami

Datum: 10 jan 2016 om 08:25

In het NCRV-programma De verwondering ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Islamoloog Nora Asrami is te gast in het boshuisje van De verwondering. Komend jaar promoveert ze aan de VU op de religieuze ontwikkeling, geloofspraktijk en overtuigingen van Marokkaans-Nederlandse jongvolwassenen.

Nora Asrami is geboren en getogen in Zoetermeer. Ze groeit op in een warm gezin met vier oudere zussen. Het geloof is een belangrijk onderdeel in haar opvoeding. Als klein meisje is ze al gefascineerd door alles wat met islam te maken heeft en in haar studie zoekt ze verdieping en antwoorden op haar vele vragen.

Na 11 september 2001 ziet ze een grote verandering in de omgang tussen de mensen om haar heen: alle moslims worden aangekeken op wat terroristen hebben gedaan. Na de aanslagen in Parijs gebeurt hetzelfde. Asrami stopt veel van haar tijd en energie in de dialoog met andersdenkenden en andersgelovigen, omdat ze ervan overtuigd is dat met elkaar in gesprek blijven de enige weg naar een vreedzame samenleving is. Ze huldigt daarmee de drie belangrijke pijlers die ze van haar ouders heeft meegekregen: openheid, nieuwsgierigheid en vriendelijkheid.

De verwondering, zondag 10 januari om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880