Kerst met de Zandtovenaar groot succes!

Datum: 19 dec 2018 om 16:17

Kerst met de Zandtovenaar 2018 (1)

Kerst met de Zandtovenaar was weer een magisch spektakel. Op donderdag 13 december zagen 6000 toeschouwers de artiesten Yosina Roemajauw, Kaj van der Voort, Renee de Gruijl en Max & Anne schitteren op het Kerkplein in Meppel. Zandtovenaar Gert van der Vijver bracht het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. KRO-NCRV zendt het programma rond de kerstdagen uit op NPO Zapp, NPO 3 en NPO 1. 

Presentator Klaas van Kruistum was de vertelstem van het kerstverhaal tijdens Kerst met de Zandtovenaar 2018: "Het kerstverhaal is natuurlijk eeuwenoud, maar het wordt toch weer op een andere manier verteld. En de Zandtovenaar maakt prachtige tekeningen die je helemaal meenemen in het verhaal."

De artiesten zongen traditionele en moderne kerstliedjes. Ze werden bijgestaan door het Soundwise Gospel koor en de harpiste Claire Schuurmans, in 2017 winnares bij het regionale Prinses Christina Concours in Rotterdam. Ook Stefania (The Voice Kids, Junior Songfestival) droeg bij aan deze editie van Kerst met de Zandtovenaar met een eigentijdse versie van ‘Midden in de winternacht’. 

Het programma wordt uitgezonden door KRO-NCRV op zaterdag 22 december om 19.25 uur op NPO 3 en vervolgens zondag 23 december om 16.45 uur op NPO Zapp, Eerste Kerstdag 25 december om 12.15 uur op NPO 1 en Tweede Kerstdag om 14.35 uur op NPO Zapp. 

Kerst met de Zandtovenaar wordt georganiseerd door KRO-NCRV, NPO Zapp, de gemeente Meppel en de provincie Drenthe. Het programma wordt geproduceerd door The Media Brothers.

Meer informatie

Algemene persvoorlichting

Programma

Kerst met de zandtovenaar

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880