Op woensdag 7 juni is de eerste aflevering van De droom van de jeugd te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en is de hele reeks te streamen op NPO Plus. De Nederlandse fictieserie met droomcast vertelt het verhaal van de familie Wander vanaf 1986 tot aan nu. De serie was dit jaar al geselecteerd voor de officiële competitie van Canneseries. Bekijk nu de officiële trailer.

Drie generaties, één familegeheim
Vanaf de tumultueuze jaren zestig tot nu vertelt De droom van de jeugd het verhaal van de familie Wander: een gewoon gezin met een ongewoon groot geheim dat als vergif door de verschillende generaties heen sijpelt. Over een tijdsbestek van ruim veertig jaar is te zien hoe grillig en onvoorspelbaar het leven zich aan de van oorsprong Brabants katholieke familie voltrekt. Iedere generatie kent obstakels en uitdagingen waarvoor gevochten en gestreden wordt, zoals het recht op abortus, geloof, vrouwenemancipatie en racisme. Historische gebeurtenissen komen in beeld, zoals de studentenrevolutie in Parijs in ’68, de val van de Berlijnse muur en 9/11. Maar bovenal laat De droom van de jeugd zien hoe onlosmakelijk familiebanden zijn.

Cast
De familie Wander bestaat uit zes gezinsleden. Vader Kick (Mark Rietman), moeder Rosalie (Annet Malherbe) de oudste dochter Carla (Hanna van Vliet en Tamar van den Dop), de oudste zoon Max (Ko Zandvliet en Peter Paul Muller), dochter Suus (Laura Bakker en Maria Kraakman) en zoon Frans (Joes Brauers en Gijs Naber). Andere grote rollen worden gespeeld door onder anderen Alidtcha Binazon, Yannick Jozefzoon, Gustav Borreman, Pieter Embrechts, Roeland Fernhout, Nizar El Manouzi, Chris Peters, Sylvia Poorta, Roeland Fernhout en Ghislaine Pierie.

Makers
Het scenario is geschreven door Marnie Blok (Ramses, Niemand in de Stad) en de regie is in handen van Bram Schouw (Broers, Sevilla) en Simone van Dusseldorp (Diep). De droom van de jeugd is geproduceerd door Topkapi Series (De verschrikkelijke jaren '80, Another Round), creatief producent Idse Grotenhuis, in coproductie met KRO-NCRV. De serie is tot stand gekomen met dank aan het NPO fonds.

De droom van de jeugd is vanaf woensdag 7 juni wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start. De volledige serie staat vanaf 7 juni ook op NPO Plus. 

Meer informatie

Eva Reitsma

Programma

De droom van de jeugd

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880