In De droom van de jeugd zien we verschillende generaties van de familie Wander, met op de achtergrond grote historische gebeurtenissen. We zien hoofdpersonages als Carla en Alex opgroeien en volwassen worden. Ze worden dan ook gespeeld door verschillende acteurs. Wie zijn deze acteurs?

Hanna van Vliet en Tamar van den Dop spelen Carla 

De jonge versie van Carla wordt gespeeld door Hanna van Vliet die je misschien kent van de serie ANNE+. De oudere versie wordt vertolkt door Tamar van den Dop. Naast dat ze in films en series speelt, staat zij ook op de planken. Van den Dop maakte onder meer haar opwachting in de serie Oogappels.  

Actrices Hanna van Vliet en Tamar van den Dop als Carla

Ko Zandvliet en Peter Paul Muller spelen Max

Zoon Max wordt gespeeld door Ko Zandvliet en Peter Paul Muller. Ko Zandvliet speelt de jonge Max. De acteur maakte zijn debuut in de film Sonny Boy. Daarna speelde hij onder andere een rol in de serie Familie Kruys. Acteur Peter Paul Muller volgt Zandvliet op als de oudere Max. Muller speelde in diverse films en series waaronder All Stars en Gooische Vrouwen.

Ko Zandvliet en Peter Paul Muller als Max

Laura Bakker en Maria Kraakman spelen Suus 

Dochter Suus wordt gespeeld door Laura Bakker en Maria Kraakman. Laura Bakker studeerde af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie. Ze speelt in De droom van de jeugd dochter Suus. Onlangs was zij te zien in de serie Dag & Nacht.  Actrice Maria Kraakman speelt de oudere versie. Kraakman is vooral actief in het theater in deed veel voor de Toneelgroep Amsterdam.

Laura Bakker & Maria Kraakman als Suus

Joes Brauers en Gijs Naber spelen Frans 

Zoon Frans wordt gespeeld door Joes Brauers en Gijs Naber. Joes Brauers speelde Kruimeltje in de gelijknamige musical. Hierdoor werd hij bekend bij het grote publiek. Acteur Gijs Naber neemt later het stokje over om gestalte te geven aan de oudere Frans. Naber is bekend van de serie Penoza en hij won een Gouden Kalf voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Aanmodderfakker.

Joes Brauers als Gijs Naber Frans

Chris Peters en Roeland Fernhout spelen Hans

Chris Peters studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Hij speelde een rol in de videoclip Drank & Drugs van Lil Kleine en Ronnie. Ook speelde hij in de serie Dirty Lines die te zien is op Netflix. Roeland Fernhout speelt de oudere Hans. Hij is onder meer bekend van de film Phileine zegt sorry en de serie All stars. Ook deed hij mee aan Wie is de Mol?

Roeland Fernhout als Hans in De droom van de jeugd

Yannick Jozefzoon en Gustav Borreman spelen Alex 

Yannick Jozefzoon was onder meer te zien in de series Flikken Rotterdam en Meiden van de Herengracht. Ook speelde hij in de films Alleen maar nette mensen en Tuintje in mijn hart. Gustav Borreman, die de volwassen Alex speelt, kennen we vooral van de serie Penoza.

Yannick Jozefzoon & Gustav Borreman

Lees ook