Persbericht

KRO-NCRV's De verwondering: Kristin Vanschoubroek

Datum: 7 nov 2021 om 08:25

In het KRO-NCRV programma De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen, weg van de waan van de dag, toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Kristin Vanschoubroek was een tevreden huismoeder met haar gezin van vier kinderen maar ze merkte na verloop van tijd dat haar lichaam begon te protesteren. Iemand zei tegen haar: ‘het wordt tijd dat je naar je eigen ziel luistert’. Nu was ze vanuit haar degelijke Rooms-Katholieke achtergrond wel iets gewend maar dat ze tot iets geroepen zou kunnen zijn boezemde haar ook angst in.

Uiteindelijk richtte ze in 2004 La Verna op, genoemd naar het franciscaanse heiligdom in de Toscaanse Apennijnen. La Verna is een beweging voor bewustzijn, inspiratie en verbondenheid die mensen uitnodigt om te leven vanuit hun hart en vanuit vertrouwen.

In het gedicht Liedje van Judith Herzberg herkent Kristin Vanschoubroek haar eigen zoektocht naar eerlijkheid en het verlangen om gekend te zijn, om zichzelf en de ander te kennen.
De Verwondering, zondag 7 november om 08.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Joke van Rosmalen
Algemene persvoorlichting

Programma

De verwondering

Presentator

Annemiek Schrijver

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880