In de serie Fatale liefde van KRO-NCRV gaat Olcay Gulsen in gesprek met slachtoffers en deskundigen op het gebied van partnergeweld. Hoe heeft een relatie zo ver kunnen ontsporen? Was het te voorkomen geweest? En vooral: hoe zet je je leven daarna weer op de rails? Met Fatale liefde wil KRO-NCRV gewelddadige relaties bespreekbaar maken en slachtoffers stimuleren om op tijd aan de bel te trekken. Daarnaast gaat het programma dieper in op het herkennen van de signalen en hoe je hier als omgeving het beste mee om kunt gaan.

Aflevering 1: Tessel
De 19-jarige Tessel wordt tijdens een weekendje Londen verliefd op een veel oudere Brit. Al snel komt hij voor haar naar Nederland. Wat begint als een droom, eindigt in een beknellende relatie waarin ze maandenlang geestelijk en lichamelijk wordt mishandeld.

Aflevering 2: Miranda
Miranda wordt in 2014 om het leven gebracht door haar partner. Het is het einde van een jarenlange knipperlichtrelatie, gekenmerkt door heftige ruzies en fysiek geweld. Haar zus, vader en beste vriendin vertellen hoe zij met lede ogen moesten aanzien, hoe Miranda haar eigen ondergang tegemoet ging.

Aflevering 3: Diana en Loïs
Diana runt een eigen modebedrijf en ook haar dochter Loïs is ambitieus. Zij volgt een acteeropleiding in Los Angeles. Maar achter het succes van moeder en dochter gaat een traumatisch verleden schuil. Bijna 20 jaar lang gingen zij gebukt onder extreme controle en terreur van hun ex-partner en vader. Samen kijken ze terug op de periode die hen voor altijd heeft getekend.

Aflevering 4: Shanti
In 2016 voltrekt zich in het leven van Shanti een onvoorstelbaar drama. Haar ex vermoordt haar 11 maanden oude zoontje Elfin, zijn eigen moeder, en pleegt vervolgens zelfmoord. Shanti zelf ontsnapt ternauwernood aan de dood. Shanti vertelt over de slopende relatie met haar ex en hoe hij, nadat zij de relatie heeft beëindigd, tot deze wanhoopsdaad komt.

Aflevering 5: Patty
Na een onveilige jeugd verlangt Patty naar liefde en een eigen gezin. Ze is dan ook in de wolken wanneer ze op haar 26e een stoere Egyptische man ontmoet. Hij belooft haar de wereld, maar ze raakt verstrikt in een relatie vol psychisch en fysiek geweld. Het duurt maar liefst tien jaar voordat ze het aandurft met haar kinderen op de vlucht te slaan.

Aflevering 6: Naomi
Naomi is als puber thuis niet veilig. Wanneer ze op haar 16e een knappe, stoere man ontmoet, hoopt ze dat hij haar kan beschermen. Maar niets blijkt minder waar. Ernstig fysiek geweld doet zijn intrede in de relatie en Naomi vreest soms voor haar leven. Na vier angstige jaren, bedenkt ze samen met haar moeder een ontsnappingsplan en duikt ze onder.

Fatale liefde is een productie van Skyhigh TV in opdracht van KRO-NCRV. 

Fatale liefde, dinsdag om 20:25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880