Naomi’s gewelddadige partner richtte wapen op haar hoofd

Naomi is een lief maar kwetsbaar meisje met de diagnose autisme. Naomi’s eerste levensjaren zijn onbezorgd, haar pubertijd daarentegen wat minder. Ze wordt slachtoffer van seksueel misbruik. Op haar 16e ontmoet ze een stoere, knappe man. Ze hoopt dat hij haar zal beschermen, maar niks blijkt minder waar. Ernstig fysiek geweld doet zijn intrede in de relatie en Naomi vreest regelmatig voor haar leven.  

*Naomi is niet haar echte naam. Naomi en haar directe familieleden delen hun verhalen anoniem.

Relatie 

Tijdens haar puberjaren wordt Naomi seksueel misbruikt door de vriend van haar moeder. Ze besluit om niks te zeggen tegen haar moeder, die op een roze wolk zit. 'Ik wilde het niet voor haar verpesten.' Op haar 16e ontmoet Naomi een grote, stoere man in het winkelcentrum. Een jaar later krijgen ze een relatie. 

'Ik dacht dat ik eindelijk iemand had gevonden die voor mij kon zorgen.'

Naomi

Dominant 

Naomi denkt eindelijk iemand gevonden te hebben die voor haar kan zorgen. In het begin is de relatie leuk, vertelt Naomi. Ze gaan vaak uit eten en doen gezellige dingen samen. Hij doet alles voor Naomi. Na een tijdje merkt Naomi’s moeder dat hij zich af en toe erg dominant opstelt tegenover haar dochter. Wanneer Naomi op bezoek is bij vrienden of familie, appt hij haar dat ze direct naar huis moet komen. Zo blijft ze vaak maar 10 minuutjes op bezoek bij haar opa en oma. Heeft hij iets nodig, dan laat Naomi alles vallen. Ze doet alles voor hem en verdedigt hem tegenover mensen die hem dominant of bazig noemen.

Mishandeling  

Hij mishandelt Naomi regelmatig. Wanneer ze de afwas niet doet, of de verkeerde boodschappen haalt, wordt hij gewelddadig. Hij schopt, trapt en gooit harde objecten naar haar hoofd. Op een dag gooit hij haar de gang door en pakt hij Naomi beet bij haar nek totdat ze bewusteloos raakt. Uit schaamte en angst dat hij haar familie iets aandoet, houdt ze de mishandeling van haar vriend geheim. Acht keer probeert Naomi te vluchten, maar tevergeefs. Zijn gewelddadige gedrag wordt alsmaar erger. Tijdens een ruzie wordt hij zo boos op Naomi dat hij een luchtbuks op haar voorhoofd richt. Naomi blikt terug op het incident. 'Als die nu schiet, is het klaar.'

Ben je slachtoffer of getuige van huiselijk geweld? Lees hier waar je terecht kan voor hulp: