Persbericht

KRO-NCRV’s Spraakmakers viert 1000e uitzending live vanuit Utrecht

Datum: 29 okt 2021 om 09:30

Op vrijdag 29 oktober viert KRO-NCRV’s Spraakmakers haar 1000e uitzending, speciaal voor deze jubileum-uitzending live vanuit een café-restaurant middenin het centrum van Utrecht. Tijdens de uitzending blikken presentatoren Ghislaine Plag en Carl-Johan de Zwart met vaste gasten terug op de voorgaande 999 uitzendingen, maar lanceren in deze 1000e Spraakmakers ook de minister van Oplossingen.

Spraakmakers-presentator Ghislaine Plag:"Ons land heeft schreeuwend behoefte aan zo’n minister. Want Nederland kent tal van crises; denk aan de woningmarkt, maar ook de spanningen in ons land, waardoor mensen soms lijnrecht tegenover elkaar staan. Zeker digitaal kan het er hard aan toe gaan. De minister die wij zoeken moet komen met oplossingen die spraakmakend en onconventioneel zijn. Creatief, inspirerend én praktisch. 
Het idee ontstond na het lezen van de jeugdboeken van Sanne Rooseboom, waarin een internationaal genootschap problemen oplost. Dat Ministerie van Oplossingen doet alles in het diepste geheim, de man of vrouw die wij zoeken niet. Maar de gedachte van problemen oplossen zonder eigen belang of eigen agenda sprak ons erg aan. Dat kunnen we goed gebruiken in deze tijd. Onze Spraakmakers-community van bijna 5000 Nederlanders en onze luisteraars kunnen kandidaten voordragen. En in onze uitzendingen komend jaar gaan we deze minister volgen en alle ruimte bieden om zijn of haar oplossingen toe te lichten. Het liefst gaan we de ideeën van deze minister van Oplossingen ook echt waar maken!”

In de jubileum-uitzending van KRO-NCRV’s Spraakmakers op 29 oktober zijn onder andere te gast: mediacriticus Angela de Jong, journalist Haroon Ali, tv-producent Paul Römer en journalist Arno Kantelberg, oud-politicus Alexander Pechtold en Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Met verder diverse vaste Spraakmakers, vaste gasten van het dagelijkse Mediaforum en leden van de Spraakmakers-community wordt in de uitzending onder andere de Spraakmakers-pubquiz gespeeld.

Spraakmakers, vrijdag 29 oktober bij KRO-NCRV om 09.30 uur op NPO Radio 1

Meer informatie

Matthijs de Bruijn
Algemene persvoorlichting

Programma

Spraakmakers

Presentatoren

Ghislaine Plag
Carl-Johan de Zwart

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880