KRO-NCRV’s Zin in Morgen is een programma boordevol inspiratie en bezieling, op zoek naar de zin van het leven. Kim-Lian van der Meij, Annemiek Schrijver en Thomas Cammaert gaan in gesprek met bijzondere mensen die ons een inkijkje geven in hun leven en ons meenemen naar mooie plekken. Zanger Stef Bos reflecteert in elke aflevering op deze ontmoetingen. Met Zin in Morgen wil KRO-NCRV mensen inspireren tot zinvol leven, met aandacht voor jezelf, de natuur én de ander.

In de tweede aflevering van Zin in Morgen gaat Annemiek Schrijver op bezoek bij Claudy Jongstra in het dorpje Huins, Friesland. Tussen de weilanden woont en werkt de internationaal bekende wol-kunstenares in een leefgemeenschap, omringd door een eigen kudde schapen en een tuin die ingrediënten levert voor verf. Volgens eeuwenoude procedés verven en verwerken Claudy en haar leerlingen schapenwol tot kunstwerken. Wat beweegt deze ‘eco-kunstenares’ die haar baan in de mode-industrie opzegde om zich te wijden aan een ambachtelijk bestaan?

Presentator Joris Linssen neemt ons mee naar zijn ‘heilige’ plek: het landgoed Beerschoten dichtbij zijn woonplaats Utrecht. ‘Een snackbar voor pelgrims’, noemt hij het: makkelijk bereikbaar voor een snelle dosis nieuwe energie of inspiratie. Een magische plek waar dierbare herinneringen liggen. Veel van zijn mooiste ideeën werden geboren tijdens zijn wandelingen door het groen.
Verdwijnen in de leegte, op het strand van Schiermonnikoog. Een schelpje vinden en vastpakken en je realiseren dat het kleinood dat je in je hand houdt honderden jaren oud is. Natuurschrijver Koos Dijksterhuis toont de schoonheid van het eiland en laat ons meekijken naar het wonder van alledaagse schelpen en slakkenhuizen.

Stef Bos besluit de aflevering. Hij overpeinst de kracht van de verbeelding, die hem, staand in een oer Hollands landschap, terugbrengt naar Afrika. Waar hij leerde dat je door te zingen, je voorouders een stem geeft.

KRO-NCRV's  Zin in Morgen, zaterdag 4 juni om 19.15 uur op NPO 2

Meer informatie

Algemene persvoorlichting
Matthijs de Bruijn

Programma

Zin in morgen

Presentator

Annemiek Schrijver

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880