KRO-NCRV’s Zin in Weekend, zaterdag 19 en zondag 20 december

Datum: 19 dec 2020 om 18:00

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 19 decemberBastiaan van den Berg, programmamaker bij het Dominicanenklooster Zwolle over de box Klooster voor thuis.Rolf Deen, theoloog en bestuurslid van Stichting Het Filmgesprek over de animatiefilm The Red Turtle, die 27 december om 14.00 uur op NPO 2 om 14.00 uur wordt uitgezonden.

Verder in Zin in WeekendTweeluik reportage over de kerststallenroute in Baarn, dit jaar voor de 25ste keer. In 257 Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Lopend of op de fiets zijn alle stallen goed te bekijken. De kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel door de deelnemers zelf gemaakt. De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Maria van Mierlo, geestelijk begeleider en Alain Verheij, theoloog en schrijver, over hoe vieren we Kerst anno 2020 tijdens de lockdown en in welke Kerstreclame komt de betekenis van het Kerstfeest naar voren?Miniatuur over Dominicaans leven door Margot van Veen, geestelijk verzorger en lekendominicaan.Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 20 decemberGerard Beemster, ruim 30 jaar dirigent van het Kathedrale Koor Utrecht, het koor van de St. Catherina Kathedraal van het aartsbisdom Utrecht.Eind november ging hij met pensioen, maar hij is gevraagd om tot en met Kerst door te gaan.

Verder in Zin in WeekendDeel 2 van de tweeluik reportage over de kerststallenroute in Baarn, dit jaar voor de 25ste keer. In 257 Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Lopend of op de fiets zijn alle stallen goed te bekijken. De kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel door de deelnemers zelf gemaakt. In de buurt van God: De Johanneskerk in Laren die in 2021 haar 500-jarig bestaan gaat vieren. Een kerk die niet alleen door kerkgangers maar door álle bewoners van Laren gekoesterd wordt.Bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland, emeritus predikant van de Domkerk, over vierde Advent: Wat doe je als een engel je pad kruist.

Zin in Weekend op zaterdag 19 en zondag 20 december om 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Zin in Weekend!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880