KRO-NCRV’s Zin in Weekend: zaterdag 23 januari

Datum: 23 jan 2021 om 18:00

Presentator Sander de Kramer ontvangt zaterdag:Rodney van den Hengel van koffiebranderij Heilige Boontjes. Een bedrijf dat werk biedt aan ex-gedetineerden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast koffiebranden waar ze groot mee geworden zijn hebben ze nu een handzeep voor deze Corona-tijd. Het heet ‘was je handen in onschuld’.Guido Bindels over zijn boek Zuchten van de ziel. Tijdens de lockdown, die voor Guido extra streng was vanwege zijn zorg voor zijn meervoudig beperkte dochter Brigitte, begon hij verhaaltjes over muziek te schrijven. Die staan nu in het boek samen met verhalen van heel veel andere muziekliefhebbers.Margareth Broek verzamelt bijzondere bijbels, liefst met een geschreven tekst erin of een krantenknipsel. De bijbel moet geleefd hebben. Zij heeft er inmiddels 108. Zondag begint van de maand van de bijbel.

Annemarie Nodelijk. Tijdens het eindexamen van de modeacademie sloeg het noodlot toe: een hersentumor. Na een zware operatie bleek ze zeer slechtziend. Na een lange revalidatie heeft ze het modevak tóch weer opgepakt, Anniestijl tassen maakt ze nu. Ze geeft ook Salsalessen ‘Blinde liefde voor Salsa’. ‘Denken in mogelijkheden’ is haar motto.

Verder in Zin in Weekend:Een reportage over mindful wandelen door ‘wandelvrouw’ Bregje Schipper. Na werkzaam te zijn geweest in de hulpverlening en als directeur van een gevangenis ontdekte Bregje zo’n zeven jaar geleden het wandelen en maakte er haar bestaan van. Mindful wandelen is heilzaam voor lichaam en geest juist tijdens deze lockdown.

Miniatuur over Dominicaans leven Sipke Draisma.

Zin in Weekend, zaterdag 23 januari bij KRO-NCRV op NPO Radio 5, 18.00-20.00 uur.

 

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Zin in Weekend!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880