Persbericht

KRO Spoorloos: gaat Bulgaarse moeder overstag?

Datum: 26 jan 2015 om 21:15

In deze aflevering van Spoorloos (maandag 26 januari, 21.15 uur, NPO 1) het verhaal van de Bulgaarse Rena (41) die na haar geboorte werd afgestaan ter adoptie. Ze groeide op in haar geboorteland bij een echtpaar dat onvrijwillig kinderloos was gebleven. Rena woont inmiddels geruime tijd in Nederland. Ze wil haar Bulgaarse moeder graag leren kennen, maar die laat stellig weten dat er in haar leven nog steeds geen plaats is voor Rena.

Rena vernam als kind bij toeval dat ze is geadopteerd. Toen ze haar ouders met deze ontdekking confronteerde, kreeg ze van hen te horen dat zij tijdens de overdracht een document hadden moeten ondertekenen dat ze hun kind nooit van de adoptie op de hoogte mochten brengen.

Onlangs ging Spoorloos in Bulgarije met succes op zoek naar Rena’s biologische moeder. De behoefte aan contact blijkt niet wederzijds, want de moeder van Rena liet onomwonden weten dat ze niet op de komst van haar dochter zit te wachten. Met deze afwijzing neemt Rena geen genoegen: ze reist naar Bulgarije. Lukt het Rena om haar moeder op andere gedachte te brengen?

KRO Spoorloos, maandag 26 januari, 21.15 uur, NPO 1

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880