Meppel decor voor Kerst met de Zandtovenaar 2018

Datum: 24 sep 2018 om 13:14

Op donderdagavond 13 december brengt Nederlands beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver Meppel in kerstsferen tijdens het muzikale familiespektakel Kerst met de Zandtovenaar. Op het Kerkplein ‘vertelt’ hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn indrukwekkende zandtekeningen. Kerst met de Zandtovenaar beleeft de zevende editie. KRO-NCRV heeft dit jaar gekozen voor Meppel als de opnamelocatie van dit kerstspektakel.

Wethouder Roelof Pieter Koning: “We zijn trots dat de opnames van de Zandtovenaar 2018 in onze evenementenstad Meppel worden gemaakt. Op 13 december kunnen inwoners en bezoekers genieten van dit kerstspektakel en tijdens de Kerstdagen kunnen ruim 1 miljoen mensen het programma bekijken op televisie. Het is een prachtige manier om Meppel, waar geluk van inwoners en gastvrijheid aan bezoekers voorop staat, maar ook de provincie Drenthe voor heel Nederland in kerstsfeer op de kaart te zetten.”

Mediadirecteur van KRO-NCRV Jochem de Jong: “Wat is er nou mooier om met kerst samen te komen en te luisteren naar het eeuwenoude kerstverhaal, een verhaal vol hoop en liefde? En dat op het prachtige plein voor de Grote Kerk van Meppel. Al jaren maken we dit bijzondere tv-evenement en het is prachtig dat we dit jaar naar de provincie Drenthe afreizen. Ik ben ervan overtuigd dat de zandtovenaar, net als in voorgaande edities, dit jaar heel Meppel in vervoering gaat brengen.”

Op donderdagavond 13 december vindt Kerst met de Zandtovenaar plaats op het Kerkplein in Meppel. De exacte aanvangstijd en de cast worden later dit najaar bekendgemaakt. Bijwonen van het evenement is gratis. Verdere updates zijn te volgen via Facebook of Instagram en via de social media kanalen van de gemeente Meppel: Facebook en Instagram.

Kerst met de Zandtovenaar wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO-NCRV. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Meppel en de provincie Drenthe.

Kerst met de Zandtovenaar wordt tijdens de kerstdagen uitgezonden door KRO-NCRV op NPO Zapp en NPO 1.

Meer informatie

Algemene persvoorlichting

Programma

Kerst met de zandtovenaar

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880