Persbericht

NCRV De Verwondering - aflevering 4: Nelleke Noordervliet

Datum: 25 jan 2015 om 08:30

In het NCRV-programma De Verwondering ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities en maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Aflevering 4 (25 januari): Nelleke Noordervliet
Na een grillige carrière bij een wetenschappelijke uitgeverij, in het onderwijs en de politiek debuteerde Nelleke Noordervliet op haar 41e  met een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw: “Tine of De dalen waar het leven woont”. Sindsdien werkt ze aan een omvangrijk oeuvre dat romans, essaybundels, toneelteksten en historische werken omvat. Daarnaast geeft ze lezingen, schrijft columns en is regelmatig te gast in radio- en televisieprogramma’s. Haar productiviteit is enorm, waardoor laat ze zich inspireren, en waar haalt ze de energie vandaan? Welke boeken leest ze en naar welke muziek luistert ze het liefst?

 

In De Verwondering praat Annemiek Schrijver met haar over haar literaire loopbaan, maar ook over haar jeugd, het gezin waarin ze opgroeide, en haar eigen gezin. 

De Verwondering, zondag 25 januari om 08.30 uur bij de NCRV op NPO 2. 

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880