Persbericht

Schrijfwedstrijd KRO-NCRV’s Zin in weekend van start bij NPO Radio 5 over vrouw met vele gezichten Maria Magdalena

Datum: 30 sep 2021 om 18:00

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Maria Magdalena in Museum Catharijneconvent organiseren KRO-NCRV’s radioprogramma Zin in weekend, Museum Catharijneconvent en magazine De verwondering een schrijfwedstrijd waarin Maria Magdalena centraal staat. Een deskundige jury maakt dit najaar tijdens een live-uitzending van het radioprogramma Zin in weekend in Museum Catharijneconvent de winnaar bekend.

Maria Magdalena intrigeert. De Bijbel vertelt dat Jezus haar van zeven demonen bevrijdt. Ze is aanwezig bij de kruisiging en de eerste getuige van de opstanding. In de latere traditie wordt zij verbonden met de naamloze vrouw die bekendstaat als zondares en die de voeten van Jezus zalft. Zo ontstaat het beeld van de prostituee. In andere boeken wordt zij voorgesteld als de leerlinge met wie Jezus een bijzondere band had of zelfs getrouwd zou zijn.

Een vrouw met veel gezichten dus en dat is ook te zien in Museum Catharijneconvent in de tentoonstelling Maria Magdalena (tot en met zondag 9 januari 2022).

Ter gelegenheid hiervan organiseren radioprogramma Zin in weekend, Museum Catharijneconvent en magazine De verwondering een schrijfwedstrijd waarin Maria Magdalena centraal staat. Verwoord in een persoonlijk getinte miniatuur van maximaal 300 woorden of een gedicht van maximaal 20 regels wat Maria Magdalena voor jou betekent.

Stuur jouw miniatuur vóór donderdag 30 september 2021 per e-mail naar zininweekend@kro-ncrv.nl. De jury kiest een aantal genomineerden uit. De winnaar wordt in november bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van het radioprogramma Zin in weekend in Museum Catharijneconvent. De winnaar ontvangt een oorkonde en een bedrag van € 250,-.

De deskundige jury bestaat uit: Wilfred Kemp, KRO-NCRV-presentator en eindredacteur Levensbeschouwing (voorzitter); Lieke Wijnia, conservator van de tentoonstelling Maria Magdalena; Caroline Vander Stichele, hoogleraar Bijbelwetenschappen Tilburg University; Sander de Kramer, KRO-NCRV-presentator Zin in weekend en Rosita Steenbeek, schrijfster.

Zin in weekend, elke zaterdag om 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.

Noot voor redactie
Meer informatie: Hennie Burggraaff, 06 11 457 235

 

Meer informatie

Joke van Rosmalen
Algemene persvoorlichting
Anusha Bruitzman

Programma

Zin in weekend!

Presentator

Sander de Kramer

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880