Persbericht

Spoorloos: 40 jaar durende zoektocht ten einde

Datum: 9 sep 2019 om 21:15

Mara is geboren in Zuid-Korea en heeft tot haar achtste op verschillende plaatsen gewoond: bij familie, in een kindertehuis, maar ook in haar eigen herinneringen bij haar biologische moeder en vader.

Vlak voordat ze geadopteerd werd en naar Nederland vertrok, is haar vader nog in het kindertehuis op bezoek geweest. Hij gaf Mara een rood tasje met spullen en vertelde haar dat ze deze goed moest bewaren, omdat er een adres in stond. Hij zei: ”Voor als je me ooit weer gaat zoeken”.

Samen met Jetske reist Mara, met dit rode tasje en het adres, voor het eerst weer naar Zuid-Korea.

Hoe is het nu met Rick?

In 2016 doet Rick een oproep in Spoorloos: hij zoekt zijn biologische vader. Tot zijn 8e weet hij niet beter dan dat de tweede man van zijn moeder, Karel, zijn vader is. Als hij te horen krijgt dat dit niet het geval is, begint een jarenlange zoektocht.

Eerst praat Rick zelf met moeder (die zegt het niet te weten), familieleden, buren en kennissen. Later opent hij een Facebookpagina en staat hij met een artikel in het Parool. Dit alles zonder resultaat. In 2016 doet Rick een oproep in Spoorloos. Helaas is dit in 1e instantie zonder succes en als een jaar later zijn moeder overlijdt, lijkt zijn laatste kans op het krijgen van een naam verkeken. Tot DNA hem uiteindelijk op het juiste spoor zet…richting Scandinavië!

Spoorloos, maandag 9 september om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880