Spoorloos: Dochter van hongerstaker?

Datum: 2 okt 2017 om 21:15

De moeder van Coby is halverwege de dertig als ze, op zoek naar een nieuwe relatie, een contactadvertentie plaatst. Er komt een reactie binnen van de dan 52-jarige Roemeen Nelu.

Hij is vrachtwagenchauffeur en woont tijdelijk in Duitsland. Bij de familie van Coby’s moeder is Nelu niet welkom. Hij lijkt drugshandelaar te zijn en als hij zelf gebruikt kan Nelu z’n handen niet thuis houden. Nelu belandt hier in de gevangenis, maar de relatie met Coby’s moeder houdt aanvankelijk nog wel stand. Toch speelde Nelu geen enkele rol in Coby’s leven. Hij verdwijnt uit beeld als Coby’s oma beweert dat Coby niet zijn dochter is.

Tot anderhalf jaar geleden was Coby nooit zo nieuwsgierig naar de man die wel degelijk haar vader lijkt te zijn. Toen ze zelf op zoek ging deed ze een interessante ontdekking. Op het internet vond ze een foto van een Roemeen die Nelu heet en begin jaren tachtig te zien was op de voorpagina van verschillende landelijke dagbladen. Nelu zit op een bankje op de Dam in Amsterdam en is daar in hongerstaking gegaan omdat zijn Roemeense vrouw en hun drie kinderen niet worden toegelaten tot ons land. Is deze Nelu de man die Coby zoekt? 

Spoorloos, maandag 2 oktober om 21.15 uur op NPO 1.

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880