Persbericht

Spoorloos: Geboren in de gevangenis

Datum: 18 jan 2016 om 21:15

Spoorloos (2016): Ana

In de uitzending van Spoorloos op maandag 18 januari (21.15 uur, NPO 1) Ana (28) die werd geboren in een gevangenis in Roemenië. Haar moeder Marianna zat daar vast op verdenking van valutahandel. Ana groeide op zonder haar vader te kennen en ze twijfelt er sinds een tijdje aan of haar moeder wel haar echte moeder is.

Kort nadat Marianna in de gevangenis was bevallen, werd het kindje bij haar weggehaald. Enkele maanden later kwam ze vrij en kreeg ze een opvallend mager meisje mee naar huis. Haar dochter is voortgekomen uit een kortstondige affaire met een taxichauffeur.

Marianna is een alleenstaande moeder tot ze een relatie krijgt met een Nederlander die haar en Ana meeneemt naar ons land. Ana groeit op in de veronderstelling dat de Nederlandse man haar biologische vader is. Tijdens een ruzie hoort ze dat haar echte vader een Roemeen is. Ana wil hem heel graag leren kennen. Ze is al jaren naar hem op zoek en dat leidde in het begin tot spanningen met Marianna. Vanwege de onderlinge verschillen begon Ana zich of te vragen of Marianna werkelijk haar biologische moeder is. Haar twijfel wordt gevoed omdat ze weet dat ze de eerste maanden van haar leven niet bij Marianna was. Bekend is dat er destijds kinderen werden verhandeld in Roemenië. 

Spoorloos, maandag 18 januari, 21.15 uur, NPO 1.

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880