Spoorloos: heeft mijn vader die brief gekregen?

Datum: 28 sep 2015 om 21:15

Daniël’s moeder Anne ontmoet in 1985 in Scheveningen de Franse schipper Philip, wiens schip voor reparatie in de haven lag. Anne raakt op slag verliefd op Philip en er ontstaat een relatie die ophoudt als na een paar maanden de reparatie klaar is en Philip met zijn schip vertrekt. Op dat moment is Anne in verwachting van Daniël. Niet duidelijk is of Philip weet van de zwangerschap, want de relatie is al een beetje bekoeld door de komst van de Duitse vriendin van Philip.
Daniël groeit op als enig kind bij zijn moeder. Het valt hem op dat zijn situatie anders is dan bij zijn vriendjes. Die hebben een vader die de band van hun fiets plakt en dat soort mannen-dingen. Wanneer Daniël vragen stelt over zijn vader vertelt zijn moeder dat ze gehoord heeft dat Daniël’s vader overleden is toen hij onderweg was naar de begrafenis van zijn moeder op Madagaskar. Anne zegt dat ze Philip per brief had ingelicht over de zwangerschap, maar ze weet niet of hij die ooit heeft gekregen.
Daniel laat het onderwerp een hele tijd rusten, en als zijn moeder in 2009 ernstig ziek is wil hij het niet meer ter sprake brengen. Anne overlijdt dat jaar, waardoor Daniël niet weet of zijn moeder over het overlijden van zijn vader verteld heeft om het onderwerp te kunnen laten rusten, of dat ze echt een dergelijk bericht heeft gekregen. Philips vader kwam van Corsica en daarom start verslaggever Derk Bolt daar zijn zoektocht naar de schipper.Spoorloos, maandag 28 september om 21.15 uur op NPO 1

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880