Zin in Weekend, zaterdag 10 en zondag 11 oktober

Datum: 10 okt 2020 om 18:00

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 10 oktoberRicco Voorberg, over de actie We Gaan Ze Halen. Afgelopen week ging een vliegtuig naar Lesbos met het doel om 189 vluchtelingen mee te nemen.Jac van Trijp over de Franciscus route langs vijf kerkdorpen in West-Brabant .

Verder in Zin in Weekend:Reportage over de Schoolkerk in de monumentale kerk van Garmerwolde. Kinderen en volwassenen leren hier op allerlei manieren over religieuze stromingen en tradities.De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Priester Anton ten Klooster en predikant Wilma Hartogsveld over hoe je kerk kunt zijn als er maar dertig mensen bij een viering aanwezig mogen zijn, wat zijn alternatieven. En over de Jonge Klimaatbeweging die de Duurzame 100 van Trouw hebben gewonnen. Miniatuur over Dominicaans leven door Suzanne Louwerse, lekendominicaan en werkzaam bij het Leger des Heils.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 11 oktoberJanet Bac van de diaconale organisatie Kerk in Actie, over de actie tassen met mooie inhoud voor kinderen in armoede tijdens deze coronamaanden. Het is een vervolg op de succesvolle actie van de vakantietassen.Ellen Enderlé, geestelijk verzorger in het Maxima MC in Eindhoven over haar werk in coronatijd. Tijdens de eerste coronagolf kreeg zij zelf corona en is daar nog steeds herstellende van.

Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent, over religieuze feesten in oktober en begin november: zoals Hervormingsdag en Allerzielen en Allerheiligen.

Verder in Zin in Weekend:Reportage over de Schoolkerk in de monumentale kerk van Garmerwolde. Kinderen en volwassenen leren hier op allerlei manieren over religieuze stromingen en tradities.

Bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland, emeritus predikant van de Domkerk, over de betekenis van zondagse kleren.

Zin in Weekend, zaterdag 10 en zondag 11 oktober  op NPO Radio 5, 18.00-19.00 uur.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Zin in Weekend!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880