Persbericht

Zin in Weekend: zaterdag 13 en zondag 14 oktober

Datum: 13 okt 2018 om 18:00

Presentator Tom Dirks ontvangt zaterdag 13 oktober:Ruth Lageman van de Paulusabdij in Oosterhout, over de kloosternacht met als titel I have a dream. Harry Smeets, de nieuwe bisschop van Roermond.

Verder in Zin in Weekend:De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: Publiek theoloog Janneke Stegeman en Anton ten Klooster priester van het aartsbisdom Utrecht. Het gaat over het gevaar van klimaatsverandering en wat eraan te doen en het voorstel van minister Hugo de Jonge om geld ter beschikking te stellen voor geestelijk verzorging aan mensen die thuis wonen en geconfronteerd worden met zingevingsvragen rond ziekte, ouder worden en sterven.Reportage over Oscar Romero, aartsbisschop van San Salvador, die komende zondag heilig wordt verklaard. Op 24 maart 1980 tijdens het opdragen van de mis werd hij vermoord.Miniatuur over Dominicaans leven door Holkje van der Veer, dominicanes.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 14 oktober:Yvette Driever, conservator van de tentoonstelling Ik, Maria van Gelre, in Museum Valkhof in Nijmegen. Deze Middeleeuwse hertogin was een powervrouw en heeft een prachtig gebedenboek van 1200 pagina’s laten maken.

Anique de Kruijf, conservator van de tentoonstelling Relieken, die vanaf zaterdag te zien in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Op de tentoonstelling laat zien dat relieken in alle godsdiensten voorkomen en dat mensen ook zeer persoonlijke relieken bewaren

Verder in Zin in Weekend:Reportage over Spirit of Youth in Maastricht die jongeren helpt die vaak hun leven lang in instellingen zitten, meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid te laten krijgen door een bijzondere samenwerking met paarden. Paarden spiegelen de jongeren en zo smeden ze een bijzondere band. In de buurt van God: In Hilversum-Noord werd in de jaren 20 van de vorige eeuw een nieuwe woonwijk gebouwd. Het eerste gebouw dat daar verrees was de  robuuste rooms-katholieke Heilige Hart kerk. Dit jaar bestaat deze kerk 90 jaar.Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Waarom adviseert Jezus een rijke man om al zijn bezit op te geven?Zin in Weekend, zaterdag 13 en zondag 14 oktober om 18.00 uur op NPO Radio 5.

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

Zin in weekend!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880