Persbericht

Zin in Weekend: zaterdag 23 en zondag 24 juni

Datum: 23 jun 2018 om 18:00

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 23 juni:Kim Schutte, initiatiefnemer van Instrument van Vrede. Hierbij wordt muziek ingezet als instrument van vrede. Wim van Heugten, over Gregoriaans zingen om kwart over vijf ‘s morgens in de Sint Martinuskerk in Oud-Zevenaar. Het is dan het feest van Sint Jan en volgens sommigen is dan de langste dag van het jaar.

Verder in Zin in Weekend:De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: journalist Monic Slingerland en Jan Offringa, predikant en eindredacteur van de internetsite Liberaal Christendom. Het gaat o.a. over het thema Moeder de vrouw van de Boekenweek 2019.Tweeluik reportage over protestantse plekken in Rome. Vandaag in de voetsporen van Luther, die in 1510 een bezoek aan Rome bracht, toen hij nog monnik was, die leefde volgens de regel van de kerkvader Augustinus. Gids is Christian van der Heijden, journalist en Rome- en VaticaankennerMiniatuur over Dominicaans leven door Sipke Draisma, theoloog, communicatie-adviseur en leken-dominicaan.

Presentator Annemiek Schrijver ontvangt zondag 24 juni:Ds. Gerrit Krol, predikant van de Centrumkerk in Geldermalsen en initiatiefnemer om de Bijbel vanaf maandag 25 juni in 6 dagen te lezen. Maandag 25 juni om 7.00 uur klinken de woorden “In den beginne” en zaterdag 30 juni rond 15.00 uur de laatste woorden van de Bijbel: De genade van de Heer Jezus Christus zij met u allen.Christien  Brinkgreve, emeritus hoogleraar sociale wetenschappen, over haar boek Het raadsel van goed en kwaad, over wat mensen beweegt. Daarin vraagt zij zich af hoe komt het dat de ene het mens kiest voor het leven, de andere voor de dood. Hoe komt het dat in tijden van oorlog de ene mens doodt en de andere mens anderen redt. Spella Boznar van Don Bosco Rijswijk. Daar kunnen kinderen vanuit zeer verschillende achtergronden samen spelen en samen genieten en elkaar zo beter leren kennen. Don Bosco Rijswijk is één van de drie genomineerde voor de Inspiratieprijs 2018 van het Kansfonds en KRO-NCRV.

Verder in Zin in Weekend:Deel twee van de tweeluik reportage over protestantse plekken in Rome, zoals de Waldenzenkerk. Gids is Christian van der Heijden, journalist en Rome- en Vaticaan kenner.

Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Als het stormt in je bestaan.Zin in Weekend, zaterdag 23 en zondag 24 juni om 18.00 uur op NPO Radio 5.

 

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

Zin in weekend!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880