Zin in Weekend, zaterdag 24 en zondag 25 oktober

Datum: 24 okt 2020 om 18:00

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 24 oktoberRolf Deen, theoloog en bestuurslid van Stichting Het Filmgesprek over de Poolse film Corpus Christi die op dit moment in de Nederlandse filmtheaters draait. Het is geinspireerd op het waargebeurde verhaal van een jeugddelinquent die priester wordt.De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: ds. Wilma Hartogsveld en Anton de Wit, hooofdredacteur van de het Katholiek Nieuwsblad over homosexualiteit en de kerken en over jong zijn in tijden van corona. Hoe houd je hoop en uitzicht?Verder in Zin in Weekend:Tweeluik reportage over de Sheltersuits, water- en winddichte pakken, die Bas Timmer uit Enschede voor daklozen maakt. Zijn idee is zelfs opgemerkt in Amerika: Het Magazine Time heeft Bas Timmer benoemd tot één van de leiders van de Next Generation, de volgende generatie. Miniatuur over Dominicaans leven door Karin Bornhijm, lekendominicaan.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 25 oktoberMarriël Edzes van Klimaatadaptatie Groningen over Tuiny Forest, tuintjes ter vergroting van de biodiversiteit, voor Groninger kerken.  Jelle Reumer, bioloog en emeritus hoogleraar paleontologie aan de Universiteit Utrecht over zijn essay Teveel Overbevolking biodiversiteit stadsvossen en de pandemie.

Verder in Zin in Weekend:Deel 2 van het tweeluik over de Sheltersuits, water- en winddichte pakken, die Bas Timmer voor daklozen maakt. Zijn idee is zelfs opgemerkt in Amerika: Het Magazine Time heeft Bas Timmer benoemd tot één van de leiders van de Next Generation, de volgende generatie. In de buurt van God: De bijzondere verhalen rond de kapel Onze-Lieve -Vrouw in t Zand in Aerle-Rixtel.Bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland, emeritus predikant van de Domkerk, over de drieslag van liefhebben: God, de naaste en jezelf.

Zin in Weekend, zaterdag 24 en zondag 25 oktober op NPO Radio 5 van 18.00-19.00 uur.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Zin in Weekend!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880