Persbericht

Zin in Weekend - zaterdag 26 en zondag 27 oktober

Datum: 26 okt 2019 om 18:00

Presentator Wilfred Kemp ontvangt zaterdag 26 oktober:Cees Eykelenboom uit Vlaardingen over de Nacht van de Nacht. Een initiatief van Natuur en Milieufederaties om aandacht te schenken aan lichtvervuiling in Nederland.

Arie Eikelboom, over zijn zestiendelige boekenreeks over de geschiedenis van het kerklied. Vrijdag 25 oktober was een landelijk symposium over kerkzang getiteld: 2000 jaar Arie.  

Verder in Zin in Weekend:Tweeluik reportage over het Kerkcentrum De Ark in Hoofddorp. Deze staat als enige kerk in de Duurzame top 100 van het Dagblad Trouw. Ds. Aarnoud van der Deijl vertelt wat de kerk allemaal doet om zo groen mogelijk te zijn. De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws: journalist Monic Slingerland en theoloog Alain Verheij over de week van de orgaanregistratie en de dag van stilte zondag 27 oktober.Miniatuur over Dominicaans leven door prof.dr. Erik Borgman, lekendominicaan.

Presentator Tom Dirks ontvangt zondag 27 oktober:Susanne Crombach over de bijzondere Facebookpagina Voor jou van mij. Iets doen voor een ander zonder iets voor terug te verwachten. Micha Leeflang, één van de samenstellers van de tentoonstelling North&South-Europese topstukken herenigd in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Hoe kan het dat kunstwerken die 3000 km van elkaar verwijderd zijn toch op elkaar lijken?Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van boekhandel de Drukkerij in Middelburg over het boek De 22 levenslessen die vogels ons leren van Philippe Dubois & Elise Rousseau.

Verder in Zin in Weekend:Het tweede deel  van tweeluik reportage over het Kerkcentrum De Ark in Hoofddorp. Deze staat als enige kerk in de Duurzame top 100 van het Dagblad Trouw. Vandaag over de energiecoaches. Miniatuur van prof.dr. Frits de Lange, hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit over de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. Dit jaar is het Bonhoeffer-jaar begonnen, 9 april 2020 is het nl. 75 jaar geleden dat hij opgehangen werd vanwege zijn aandeel in het verzet tegen Hitler. Vanuit de gevangenis schrijft hij vele brieven die getuigen van geestelijke spankracht en visionaire gedachten over de toekomst van het christelijk geloof.Zin in Weekend, zaterdag 26 en zondag 27 oktober om 18.00 uur op NPO Radio 5>

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

Zin in weekend!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880